Αρχική » ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ 0-1: Τον… έμπλεξε άσχημα
Αθλητικά

ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ 0-1: Τον… έμπλεξε άσχημα

Ο ΟΦΗ νίκησε στους Ζωσιμάδες τον ΠΑΣ 1-0 (20' Λάρσον) και τον έβαλε σε πολύ σοβαρές περιπέτειες για την παραμονή.

Fair…play out για τον ΟΦΗ που δεν είχε το ισχυρό κίνητρο σε σχέση με τον ΠΑΣ, αλλά τον νίκησε στα Γιάννενα με 1-0 και τον έβαλε σε πολύ μεγάλες περιπέτειες για το θέμα της παραμονής του. Οι Κρήτες είναι δεύτεροι στην ειδική βαθμολογία, την ώρα που οι Γιαννιώτες δέχονται ισχυρή πίεση αφού για ακόμη ένα ματς (το δέκατο) όχι απλώς έμειναν χωρίς νίκη, αλλά δεν πήραν ούτε βαθμό. Σκόρερ για τον ΟΦΗ ο Λάρσον. δοκάρι ο Εραμούσπε για τον ΠΑΣ.

Δυνατά μπήκε στο ματς ο ΠΑΣ με τους παίκτες του να δείχνουν αποφασιστικότητα και θέληση για ένα γρήγορο γκολ. Στο 2′ ο Εραμούσπε και στο 8′ ο Σόρια απείλησαν, όπως έγινε ξανά με τον Εραμούσπε στο 11′ και τον Μπιλμπάο στο 13′, χωρίς πραγματική ανησυχία για τον Μανδά. Στις γνωστές επιλογές διάταξης από τους δύο προπονητές, το 4-3-3 από τον Θανάση Στάικο και το 3-5-2 από τον Βάλντας Νταμπράουσκας, ο οποίος είδε τον Ντίκο να χάνει μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά στο 18′ από σέντρα του Νέιρα.

Στο 20′ ο ΟΦΗ βρήκε το γκολ με τον Έρικ Λάρσον που απέφυγε τον Τζίνο στην περιοχή και με το αριστερό έστειλε την μπάλα στη γωνιά του Τσιντώτα. Η φάση ξεκίνησε από δεξιά με τον Ντίκο. Οι Κρητικοί πήραν τα ηνία και ο ΠΑΣ έδειχνε πολύ επηρεασμένος από την εξέλιξη, αλλά σταδιακά άρχισε να συνέρχεται. Στο 34′ ο Πήλιος βρέθηκε στην περιοχή από τη σέντρα του Σόρια, αλλά το σουτ έφυγε πάνω από το δοκάρι σε μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους. Όπως και στο 37′ το σουτ του Παμλίδη από μπαλιά του Μορέιρα, στην τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μέρος.

Με αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών των Ριένστρα και Τσιλιανίδη ξεκίνησαν το β’ μέρος οι ομάδες και κάποιες εσωτερικές αλλαγές (προώθηση Νέιρα και Μπάκιτς για τον ΟΦΗ, ο Νίνης πήγε πίσω από τον Μπάλαν για τον ΠΑΣ). Στο 51′ ο Νίνης έκανε ωραία σέντρα από πλάγια, αλλά η κοντινή κεφαλιά του Παμλίδη έφυγε άουτ. Ο ΠΑΣ προσπάθησε να πιέσει με Νίνη και Ροσέρο (αντί Παμλίδη), αλλά είχε νευρικότητα, ενώ ο ΟΦΗ ήταν επικίνδυνος στην κόντρα. Στο 66′ ο Τσιντώτας έδιωξε με το πόδι το σουτ του Ντίκο, ενώ στο 68′ ο ΠΑΣ είχε δοκάρι με κεφαλιά του Εραμούσπε και στη συνέχεια ο Σόρια σούταρε δυνατά αλλά άστοχα.

Στο 72′ ο Βούρος πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Μορέιρα, με την πίεση του ΠΑΣ να γίνεται πια ασφυκτική. Στο 76′ ο Νίνης έκανε φανταστική ντρίμπλα και σέντρα, αλλά μόνος στη μικρή περιοχή ο Μορέιρα δεν έπιασε καλά την κεφαλιά. Ο Στάικος προς το τέλος έβαλε δύο επιθετικούς για τη ισοφάριση, με δύο καλές φάσεις αλλά στις οποίες υπήρχε επιθετικό φάουλ και δεν καταγράφηκαν. Ενώ και ο Εραμούσπε είχε εγκατασταθεί στην περιοχή του ΟΦΗ για να πάρει κάποια από τις σέντρες που επιχειρήθηκαν. Η άμυνα της κρητικής ομάδας κατάφερε να περιορίσει τους κινδύνους. με εξαιρετικούς τους στόπερ και κράτησε τη νίκη.

Μικρογραφία

ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ 0-1

Γήπεδο: Ζωσιμάδες

Σκόρερ: 20′ Λάρσον 0-1

Διαιτητής: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

Κίτρινες: 37′ Λάρσον, 41′ Ριένστρα, 70′ Μορέιρα, 75′ Θοράρινσον

Συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα: Τσιντώτας, Σόρια, Μπορταγκαράι, Εραμούσπε, Πήλιος, Μπιλμπάο (81′ Σταματελόπουλος), Ριένστρα (46′ λ.τ. Νίνης), Τζίνο (90′ Τζίμας), Παμλίδης (57′ Ροσέρο), Μορέιρα, Μπάλαν

ΟΦΗ: Μανδάς, Λάρσον, Βούρος, Διαμαντής, Πασαλίδης, Θοράρινσον, Περέα, Νέιρα (68′ Τοράλ), Μπάκιτς, Τσιλιανίδης (46′ λ.τ. Ντιουσέ), Ντίκο (68′ Φελίπε)

Πηγή: fosonline.gr

Recent Comments