Αρχική » Προσεχείς κυκλοφορίες: Α’ εξάμηνο 2023
Βιβλίο

Προσεχείς κυκλοφορίες: Α’ εξάμηνο 2023

ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΗΣΟ ΜΟΝΑΧΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ CEO1000 Χρόνια Αθωνικό Management Τι ήταν αυτό που ερέθισε το μάτι ενός τεχνοκράτη, επισκεπτόμενου το Άγιο Όρος; Πόσο κοντά με τον σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο είναι η Μοναστική Πολιτεία στη Χερσόνησο του Άθω;  Πόσο δόκιμη είναι η αναγωγή του Άγιου Όρους σε πολυεθνική εταιρεία και πόσο εφαρμόσιμη η δομή και οργάνωση μιας μονής σε μια σύγχρονη επιχείρηση; Μπορεί στο Αθωνικό Management να κρύβονται τα μυστικά του επιτυχημένου Management;  Ποιες οι κρυφές αλήθειες των μοναχών που κάνουν τη δραστηριότητά τους επιτυχημένη και ζηλευτή ακόμη κι από τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας και διεθνούς επιχειρηματικότητας κοινότητας;Στόχος του βιβλίου δεν είναι να αποκαλύψει το χρυσό κλειδί της επιτυχίας στον χώρο του management. Κανείς εξάλλου δεν μπορεί να υπόσχεται  μια σίγουρη συνταγή σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον.Αυτό, ωστόσο, που αποτελεί την αφορμή και τη φιλοδοξία του, είναι να αναδείξει το Αθωνικό Management ως μια επιχειρηματική αποκάλυψη, η οποία, έχοντας συμπληρώσει πάνω από 10 αιώνες αδιάλειπτης εφαρμοσμένης επιτυχίας, μπορεί να αποτελέσει το πρότυπο μιας νέας στρατηγικής κι ενός άλλου προσανατολισμού στη φιλοσοφία μιας σύγχρονης εταιρείας. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑΟ Θοδωρής Σπηλιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Τηλεματική και Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Συγγραφέας του βιβλίου Από το Μανχάταν στο Άγιο Όρος, συν-συγγραφέας των βιβλίων GROW – Ιστορίες management και ηγεσίας, GROW II – Ιστορίες αποτυχίας από ανθρώπους που πέτυχαν, εκπαιδεύει και μεταλαμπαδεύει το Αθωνικό Management σε επιχειρήσεις και πανεπιστήμια σε Ελλάδα και εξωτερικό, επιχειρώντας να βοηθήσει μελλοντικούς ηγέτες να βελτιώσουν τον κόσμο γύρω τους.
Ο Θοδωρής Σπηλιώτης προσπαθεί μέσα από το έργο του να φανεί χρήσιμος στην κοινωνία.
 
          ΚΛΑΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ                  
 ΜΑΙΡΗ ΣΕΛΛΕΫ ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΪΝ Μετάφραση Ροζίτα Σώκου Το αριστούργημα της Μαίρη Σέλλεϋ, στην κλασική ελληνική μετάφραση της Ροζίτας Σώκου, σε μια επανέκδοση με νέα επιμέλεια και νέο εξώφυλλο.Επηρεασμένο από το γοτθικό μυθιστόρημα και το ρομαντικό κίνημα, το έργο της Μαίρη Σέλλεϋ  Φρανκενστάιν αφηγείται την ανατριχιαστική ιστορία ενός όντος που δημιουργήθηκε από τον έξυπνο νεαρό επιστήμονα Βίκτορ Φρανκενστάιν. Όταν ο νεαρός επιστήμονας απορρίπτει το γκροτέσκο αλλά ευαίσθητο πλάσμα που δημιουργεί από νεκρά μέρη του σώματος, τα αποτελέσματα, για τον Βίκτορ και για την οικογένειά του, είναι καταστροφικά.Το βιβλίο Θεωρείται από πολλούς ως το πρώτο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας.Η τραγική ιστορία του Βίκτορ Φρανκενστάιν και της βασανισμένης δημιουργίας του είναι ένας κλασικός μύθος για την αναζήτηση της γνώσης, τη φύση της ομορφιάς και το τερατώδες που είναι εγγενές στον άνθρωπο. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Στα 1817, η Μαίρη Σέλλεϋ μαζί με τον σύζυγό της ποιητή Πέρσι Μπις Σέλλεϋ και άλλους, φιλοξενούνται από τον λόρδο Βύρωνα κοντά στις Άλπεις. Συμφωνούν να γράψουν ο καθένας μια ιστορία τρόμου. Η φαντασία της, παροξυμένη από την υποβλητική απομόνωση και τις συζητήσεις, γεννά τον Φρανκενστάϊν, προϊόν, όπως γράφει η ίδια, «του φόβου από το όνειρο που είχε δει ξυπνητή». 
                                                                      ΔΟΚΙΜΙΟ – ΜΕΛΕΤΗ                  
 ΕΔΟΥΑΡΔ ΔΑΛΜΑΟΥΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Η ιστορία της χαρτογραφίας πολύ πριν το ΙΝΤΕΡΝΕΤ Μετάφραση Μαρία Γουρνιεζάκη   Πριν από τα Google maps και το GPS, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν χάρτες για να πλοηγηθούν στον γνωστό κόσμο και να καταγράψουν τον άγνωστο που ανακάλυπταν…Ένα υπέροχο ταξίδι στην ιστορία των χαρτών και των στοχαστών που διαμόρφωσαν τον κόσμο μας.Στα παλιά χρόνια, η γνώση της θέσης του νερού, των οπωροφόρων δέντρων και της φωλιάς θα μπορούσε να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου. Καμία κοινωνία δεν μπόρεσε να επιβιώσει και να αναπτυχθεί χωρίς χάρτη, έστω και νοητικό, του περιβάλλοντός της. Η μετατροπή του νοητικού χάρτη σε κάτι αποτυπωμένο υπήρξε η γέννηση της χαρτογραφίας. Ο Εδουάρδ Δαλμάου μας παρουσιάζει την προέλευση των χαρτών ακολουθώντας το μονοπάτι των πρωτοπόρων της χαρτογραφίας, των οποίων η σκέψη διαμόρφωσε τον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε σήμερα.Παραθέτοντας παραδείγματα που ξεχωρίζουν για την αρχαιότητα, τη σπανιότητα και τη δημιουργικότητά τους – πολυνησιακοί χάρτες πλοήγησης, βαβυλωνιακές πινακίδες, ή διαδρομές λαξευμένες σε βράχο –  ο συγγραφέας μας προσφέρει ένα  μοναδικό  ταξίδι στην χαρτογράφηση του κόσμου μας, βήμα-βήμα…ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ο Εδουάρδ Νταλμάου σπούδασε χαρτογραφία και αεροφωτογραφία στη Στρατιωτική Σχολή Αεροπορίας της Μαδρίτης. Ως χαρτογράφος συνεργάστηκε με το Latin Cartographic Institute ενώ είναι ιδρυτής του πρώτου ιδιωτικού στούντιο χαρτογραφίας στη Βαρκελώνη και χαρτογραφικός σύμβουλος πολλών εκδοτικών οίκων (μεταξύ των οποίων το National Geographic Travel, η Larousse Encyclopedia, κ.α.) 
ΕΚΛΑΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  ΝΕΦΕΛΗ ΜΕΓΚΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΙΣ     Ένας σύγχρονος, εμπεριστατωμένος οδηγός, γραμμένος με τη γνώση και το μπρίο της Νεφέλης Μεγκ, για να εξοικειωθείς με τις βασικές έννοιες του νόμου, να γνωρίζεις τα δικαιώματά σου και να μην χάνεις το δίκιο σου!Από τον ορισμό του εγκλήματος ως τα συνταγματικά σου δικαιώματα, το Πόσο Δίκαιο Έχεις είναι ιδανικό για νέους ανθρώπους που έρχονται σε πρώτη επαφή με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που συνοδεύουν την ανεξαρτησία και την αυτονομία. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Η Νεφέλη Μεγκ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Έδεσσα το σωτήριο έτος 1997. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις του δικηγορικού συλλόγου και αποφάσισε να τα αφήσει όλα αυτά στην άκρη για να ασχοληθεί με την κωμωδία, το κανάλι της στο youtube (@Nefeli Meg) και τα podcast (Μπούκλα). Mέσα από τα βίντεο, το podcasting και τα instagram posts ενημερώνει και αναλύει με απλό, κατανοητό αλλά και κωμικό τρόπο καθημερινά νομικά ζητήματα. Λατρεύει τις γάτες και το καλό φαγητό, ενώ εκνευρίζεται με τα ασυμμάζευτα δωμάτια.
 HENRY GEEΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ Μετάφραση Γιώργος Προεστός     Για δισεκατομμύρια χρόνια, η Γη ήταν ένα αφιλόξενo μέρος που καλυπτόταν από ταραγμένες θάλασσες, με ένα τοπίο που δημιουργούνταν αργά μέσω αδιάκοπων ηφαιστειακών εκρήξεων και μια ατμόσφαιρα σε συνεχή κατάσταση χημικών αντιδράσεων. Κι όμως, παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισαν κάθε πιθανό εμπόδιο, οι ζωντανοί οργανισμοί τα  κατάφεραν. Κινδύνεψαν να σβήσουν, ανα-συντάχθηκαν, εξελίχθηκαν.Η ζωή έμαθε να προσαρμόζεται και να εξελίσσεται στα δισεκατομμύρια χρόνια που ακολούθησαν. Ξεπέρασε τη φωτιά και τον πάγο.  Η λάσπη γέννησε σφουγγάρια, που μέσα από δισεκατομμύρια χρόνια περίπλοκης εξέλιξης και προσαρμογής απέκτησαν ραχοκοκαλιά, αντιμετώπισαν το άγνωστο των ανελέητων ακτών και αναζήτησαν μια ύπαρξη πέρα από τη θάλασσα. Από εκείνη την πρώτη «επιδρομή» μέχρι την εξάπλωση των πρώιμων ανθρωποειδών που αργότερα έγιναν Homo sapiens, η ζωή συνεχίστηκε, απτόητη.Το βιβλίο Μια (πολύ) σύντομη ιστορία της ζωής π άνω στη γη είναι μια συναρπαστική ιστορία επιβίωσης και επιμονής, που φωτίζει τη λεπτή ισορροπία πάνω στην οποία η ζωή γεννήθηκε και συνεχίζει να υπάρχει σήμερα. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ο Δρ Henry Gee γεννήθηκε το 1962. Σπούδασε στα πανεπιστήμια του Leeds και του Cambridge. Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες είναι συγγραφέας και συντάκτης στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Nature. Τα προηγούμενα βιβλία του περιλαμβάνουν The Accidental Species: Misunderstandings of Human Evolution; Across The Bridge: Understanding the Origin of the Vertebrates; Deep Time: Cladistics, the Revolution in Evolution; Jacob’s Ladder: The History of the Human Genome; The Science of Middle-Earth, και (με τον Luis V. Rey) A Field Guide to Dinosaurs.Ζει στο Νόρφολκ με την οικογένειά του και πολλά κατοικίδια. 
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
 ΑΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΤΗΤΟΥ(ΕΠΙΤΟΜΟ)   Τα Άπαντα του Επίκτητου, ενός από τα σημαντικότερους  στωικούς φιλοσόφους, περιλαμβάνουν τις Διατριβές, το Εγχειρίδιον, καθώς και αποσπάσματα με τη μορφή αποφθεγμάτων ή αφορισμών.Ο Επίκτητος μας κληροδότησε κείμενα που εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, να μιλούν στην ψυχή του αναγνώστη, και να συνομιλούν με τον σημερινό τρόπο ζωής και τις προκλήσεις του.Ακολουθώντας τις αρχές της στωικής φιλοσοφίας, πραγματεύεται θέματα όπως:Τι είναι στην εξουσία μας και τι όχι. Διατήρηση της ατομικότητας και θεία πρόνοια. Συγγένεια του ανθρώπου με τον θεό. Το θάρρος σε σχέση με την σύνεση. Περί αταραξίας.  Περί καλλωπισμού. Πώς πρέπει να υπομένουμε τις ασθένειες. Πνευματική και ηθική άσκηση. Συμπεριφορά του κοινού ανθρώπου και συμπεριφορά του φιλοσόφου. Περί κυνικών.  Περί ελευθερίας. Η επιλογή της συμπεριφοράς. Ο ήσυχος βίος. Οξύθυμοι άνθρωποι. Ο άφοβος και ο αναίσχυντος κ.ά.ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ο Επίκτητος θεωρείται πατέρας των βασικών αρχών της ψυχοθεραπείας. Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει μόνο ένας τρόπος να είμαστε ευτυχισμένοι κι αυτός είναι να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με πράγματα πέρα από τον έλεγχό μας.Ανήκε στη τάξη των δούλων και σε μεγάλη ηλικία έγινε απελεύθερος. Ο ίδιος αναγνώριζε ότι η καθημερινή ζωή είναι γεμάτη δυσκολίες και για αυτό πέρασε τη ζωή του με σκοπό την ολοκλήρωση και την ηρεμία. Ανοιχτόκαρδος, ταπεινός δάσκαλος, παρότρυνε τους μαθητές του να μάθουν να ζουν σοφά, παίρνοντας τη ζωή τους στα σοβαρά και αποτελώντας ο ίδιος παράδειγμα προς μίμηση.
 HOMERILIAD  ΙΛΙΑΔΑ – ΑΓΓΛΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ Επιλεγμένα Αποσπάσματα Περιλαμβάνει πρωτότυπο αρχαίο κείμενο και απόδοση στα αγγλικά.Η υπόθεση της Ιλιάδας εκτυλίσσεται γύρω από την οργή, την «μήνιν» του Αχιλλέα και στα όσα εξαιτίας της συνέβησαν. Τα γεγονότα του Τρωικού Πολέμου που αφηγείται η Ιλιάδα, διαδραματίζονται στον δέκατο χρόνο του πολέμου και εκτυλίσσονται σε περίπου 51 ημέρες. Στο διάστημα αυτό, ο ποιητής δημιουργεί ευκαιρίες για να ανατρέξει στα παλαιότερα γεγονότα και να τα αφηγηθεί και αυτά.  Όμηρος, ο σπουδαίος επικός ποιητής της αρχαιότητας, έζησε τον 8ο αιώνα π.Χ. αιώνα. Υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο της γέννησής του. Θωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ποιητές όλων των αιώνων, κορυφαίος και ταλαντούχος, τόσο στη σύνθεση του έπους, όσο και στον όγκο των πληροφοριών που διαχειρίζεται.

Τα έπη του μπορούν ακόμη και σήμερα να μας μιλήσουν για τον ρόλο της μοίρας στη ζωή, για τη σκληρότητα, για την ανθρωπότητα και τις αδυναμίες της, αλλά και για τη νίκη και την ήττα, το γήρας και τον θάνατο.
 HOMERODYSSEY  ΟΔΥΣΣΕΙΑ – ΑΓΓΛΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ Επιλεγμένα Αποσπάσματα Περιλαμβάνει πρωτότυπο αρχαίο κείμενο και απόδοση στα αγγλικά.Η δεκαετής περιπλάνηση του πολυμήχανου Οδυσσέα μετά τον Τρωικό Πόλεμο, η πιστή Πηνελόπη που τον περίμενε και ο γιος του, Τηλέμαχος, ο οποίος τον αναζητούσε, έχουν χαράξει βαθιά την πολιτιστική μας συνείδηση. Ο νόστος και η ευρηματικότητα του ήρωα, ο ρόλος της μοίρας, η περιπέτεια, το ταξίδι, το γεωγραφικό στοιχείο, οι δοκιμασίες, η συντροφικότητα, οι μνηστήρες και η αναζήτηση της Ιθάκης ενυπάρχουν στο διαχρονικό έργο της Οδύσσειας. Όμηρος, ο σπουδαίος επικός ποιητής της αρχαιότητας, έζησε τον 8ο αιώνα π.Χ. αιώνα. Υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο της γέννησής του. Θωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ποιητές όλων των αιώνων, κορυφαίος και ταλαντούχος, τόσο στη σύνθεση του έπους, όσο και στον όγκο των πληροφοριών που διαχειρίζεται.

Τα έπη του μπορούν ακόμη και σήμερα να μας μιλήσουν για τον ρόλο της μοίρας στη ζωή, για τη σκληρότητα, για την ανθρωπότητα και τις αδυναμίες της, αλλά και για τη νίκη και την ήττα, το γήρας και τον θάνατο.
ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ 
 ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ – ΖΗΛΕΥΩ – ΘΥΜΩΝΩ Μετάφραση Χριστίνα Λεβέντη    Ο Μάνος είναι ένας μικρός μονόκερος, ίδιος με τους υπόλοιπους. Ή περίπου ίδιος…Η χαίτη του είναι ουράνιο τόξο που αλλάζει χρώματα ανάλογα με το τι αισθάνεται!Σε κάθε βιβλίο, ο Μάνος νιώθει το συναίσθημα του τίτλου και ζει τα αποτελέσματα αυτού του συναισθήματος.Τρία μικρά βιβλία που προσφέρουν μια περιπέτεια του Μάνου συν μια  άσκηση αναπνοής, εύκολη για μικρά παιδιά, ώστε τα παιδιά να μάθουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους!Σκληρό εξώφυλλο – Για παιδιά ηλικίας 3+ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Η Aurélie Chien Chow Chine, συγγραφέας και εικονογράφος, είναι παιδοψυχολόγος. Πραγματοποιεί εδώ και πολλά χρόνια εργαστήρια χαλάρωσης και διαχείρισης συναισθημάτων για παιδιά, σε σχολεία και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης. Από τα παιδιά με τα οποία συνεργάστηκε εμπνεύστηκε τον χαρακτήρα του Μάνου.Η ζωγραφική, με την οποία επίσης ασχολείται επαγγελματικά, είναι για εκείνη ένα ανεκτίμητο, πολύ αποτελεσματικό εργαλείο για να βοηθά τα παιδιά να εκφράζουν τα συναισθήματά τους. 
 ΜΥΘΟΣ ΣΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ   ΜΥΘΟΣ ΣΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ (προσωρινός τίτλος σειράς)Μια νέα, ελκυστική σειρά μικρών βιβλίων. Με κείμενα από τον The Mythologist – Κωνσταντίνο Λουκόπουλο και εικονογράφηση από την Άννη Θεοχάρη, τα βιβλία αυτά θα γίνουν τα αγαπημένα μικρών και μεγάλων!Οι πρώτοι 5 τίτλοι είναι:Ο Οδυσσέας στη σπηλιά του ΚύκλωπαΟ Ηρακλής και η Λερναία ΎδραΟ Αχιλλέας στον Τρωικό ΠόλεμοΟ Ιάσωνας και το Χρυσόμαλλο ΔέραςΑμαζόνες – Η ζώνη της ΙππολύτηςΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗΜικρά βιβλία με μαλακό εξώφυλλο – Για παιδιά ηλικίας 3+ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ο Κωνσταντίνος Λουκόπουλος γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Ναύπακτο. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην Κλασική Αρχαιολογία.  Από το 2020 είναι ο εμπνευστής και δημιουργός του διαδικτυακού project «The Mythologist», που έχει ως στόχο την επικοινωνία της μυθολογίας και της αρχαιολογίας στο ευρύ κοινό, μετρώντας πάνω από 125.000 ακόλουθους όλων των ηλικιών. Είναι ο συγγραφέας του best seller Για όλα υπάρχει ένας μύθος, από τις Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ.Η Άννη Θεοχάρη είναι ηθοποιός, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, εικονογράφος και τραγουδοποιός. Έχει κυκλοφορήσει σε συνεργασία με τις εκδόσεις Λιβάνη, Ελληνοεκδοτική και ΚΑΚΤΟΣ εννέα παιδικά βιβλία, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι σε δική της εικονογράφηση. Με αφορμή τα βιβλία της οργανώνει αφηγήσεις παραμυθιών και επισκέπτεται σχολεία και βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα.
 ΣΕΙΡΑ: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΡΧΑΙΟΥΣΟ μύθος του Σπηλαίου, του Πλάτωνα Διασκευή:  Αθηνά Μαξίμου Η σπουδαία αλληγορία του Πλάτωνα για την ανακάλυψη και την κατάκτηση της γνώσης από τον άνθρωπο, σε ένα εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο.Ο θείος Πλάτωνας αφηγήθηκε κάποτε μια ιστορία: αυτήν ενός ανθρώπου που σε όλη του τη ζωή ζούσε σε ένα σπήλαιο με πολλούς άλλους ανθρώπους. Έβλεπε μόνο τα τοιχώματα της σπηλιάς, πάνω στην οποία εμφανίζονταν σκιές. Δεν ήξερε όμως πως τις σκιές αυτές τις έφτιαχναν άλλοι άνθρωποι, πίσω από την πλάτη του…Αυτή ήταν η πραγματικότητα που ήξερε. Ώσπου μια μέρα, αποφάσισε να προσπαθήσει να βγει από τη σπηλιά. Και τα κατάφερε. Τι ανακάλυψε; Πώς άντεξε το φως του ήλιου, που εμφανίστηκε μπροστά του; Και τι έκαναν οι παλιοί του φίλοι όταν γύρισε πίσω για να τους βγάλει από το σκοτάδι;Για παιδιά ηλικίας 4+ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Η Αθηνά Μαξίμου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας (Κ.Θ.Β.Ε.) ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής, κλασικού τραγουδιού καθώς και μαθήματα κλασικού και μοντέρνου χορού.Στο ενεργητικό της έχει και ένα βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου, από τα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, για την ταινία Αυτή η νύχτα μένει. 
 

Recent Comments