Αρχική » Συνέντευξη: Το Ισραηλινό ροκ δίδυμο CADENCE ακολουθεί μια πολυσύχναστη κυκλοφορία με το νέο EP “The Big Wheel”
Συνεντεύξεις

Συνέντευξη: Το Ισραηλινό ροκ δίδυμο CADENCE ακολουθεί μια πολυσύχναστη κυκλοφορία με το νέο EP “The Big Wheel”

Το πρώτο διεθνές άλμπουμ του Israel Rock Duo περιλαμβάνει τέσσερα τραγούδια διαφορετικού στυλ και μουσικής κατεύθυνσης, εμπνευσμένα από την ιστορία καταγωγής του Duo. Συναντήθηκαν στο νηπιαγωγείο σε ηλικία πέντε ετών και ξεκινώντας την πρώτη τους μπάντα μαζί στα δέκα, ο Ran Zilca και ο Amir Shwartz άρχισαν να σχηματίζουν το ροκ συγκρότημα “Inch”, το οποίο περιόδευσε στα κλαμπ του Τελ Αβίβ και συνέχισε να ηχογραφεί και να εμφανίζει τοπικά στα τέλη του 1980. Γρήγορα 30 χρόνια καριέρας και οικογένειας, ενώθηκαν ξανά ως Cadence, συνεργαζόμενοι με τον εμβληματικό Ισραηλινό παραγωγό Gil Smetana, κυκλοφορώντας ένα ντεμπούτο άλμπουμ το 2019.

Αν και εμπνευσμένοι από τα αξιοθέατα και τους ήχους που χαράχτηκαν στο μυαλό δύο Ισραηλινών παιδιών τη δεκαετία του 1970, οι στίχοι των τραγουδιών του The Big Wheel είναι μια αντανάκλαση των προσωπικών ταξιδιών των δύο καλλιτεχνών, τώρα ερευνητών AI και μηχανικών/προγραμματιστών ακινήτων, και των δύο άνδρες από την οικογένεια. Μουσικά, τα στυλ κυμαίνονται από εναλλακτικό/ηλεκτρονικό ροκ έως παλιές μπαλάντες, με αναγνωρίσιμη επιρροή από το σύγχρονο ευρωπαϊκό prog metal.

EP “The Big Wheel”: https://open.spotify.com/album/2epa9Qtrssl34MFkwFRcFr

Σε αυτή τη νέα συνέντευξη, μιλάμε με το συγκρότημα για τη νέα τους κυκλοφορία, την έμπνευση, τις μουσικές επιρροές και τα μελλοντικά τους σχέδια. Δείτε το παρακάτω:

Τι μπορείτε να πείτε για αυτή τη νέα κυκλοφορία, το ep; Το “The Big Wheel” είναι το πρώτο μας διεθνές άλμπουμ, ηχογραφημένο στα αγγλικά. Ξεκινάμε πάντα το τραγούδι μας με τους στίχους και στη συνέχεια χτίζουμε τη μουσική γύρω από τις λέξεις, οπότε η αλλαγή στη γλώσσα είναι αρκετά θεμελιώδης. Τα τέσσερα τραγούδια αντιπροσωπεύουν τις διαφορετικές διαστάσεις της μουσικής που μας αρέσει να φτιάχνουμε: μπορεί να είναι αργή ή γρήγορη, ενεργητική ή ήρεμη, αλλά στον πυρήνα της είναι ροκ με μια υποκείμενη αίσθηση δύναμης και συναισθημάτων. Θα θέλαμε να σκεφτούμε ότι οι στίχοι μοιράζονται μερικά κοινά ανθρωπιστικά θέματα όπως η αγάπη, ο θαυμασμός για τη φύση και η συνεχής αναζήτηση νοήματος στο ταξίδι της ζωής.

Πώς ήταν η διαδικασία ηχογράφησης για το EP; Είμαστε πολύ τυχεροί που συνεργαζόμαστε με τον Gil Smetana, ο οποίος είναι ένας πραγματικά εμβληματικός μουσικός παραγωγός εδώ στο Ισραήλ και υπεύθυνος για μεγάλο μέρος της μουσικής που ακούγαμε μεγαλώνοντας. Οι τρεις μας συνήθως ξεκινάμε με την κιθαριστική εκδοχή του τραγουδιού, μετά πειραματιζόμαστε με διαφορετικές μουσικές κατευθύνσεις και πραγματικά προσπαθούμε να έχουμε ανοιχτό μυαλό στο στούντιο. Όταν δουλεύαμε στο The Big Wheel, δώσαμε μεγάλη έμφαση στο στυλ των φωνητικών και στο είδος των συναισθημάτων που θέλαμε να μεταδώσει το τραγούδι. Επίσης, προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε τα διάφορα στρώματα των οργάνων απλά, αφήνοντας αρκετό «χώρο» για την παρουσία ντραμς και κρουστών, όπως κάνουμε πάντα.

Αν έπρεπε να διαλέξεις ένα τραγούδι, ποιο θα διάλεγες; Είναι όλοι κοντά και αγαπητοί σε εμάς, αλλά αν έπρεπε να διαλέξουμε ένα θα ήταν το “Headphones”, μόνο και μόνο λόγω του απλού γάντζου και του αυλακιού. Συνήθως είναι το δεύτερο τραγούδι μας στις ζωντανές εμφανίσεις μας και τείνει να ανεβάζει την ενέργεια του κοινού.

Γνωριζόσασταν πριν από τη δημιουργία του συγκροτήματος; Η σχέση μας πάει σχεδόν μισό αιώνα πίσω… Γνωριστήκαμε σε ηλικία πέντε ετών στο νηπιαγωγείο και φτιάξαμε το πρώτο μας συγκρότημα στα 10 μας. Το βάθος της φιλίας μας καθιστά πολύ εύκολο να συνεργαστούμε δημιουργικά. Μερικές φορές νιώθουμε σαν αδέρφια που μοιράζονταν ένα δωμάτιο μεγαλώνοντας.

Το αγαπημένο συγκρότημα κάθε μέλους της μπάντας; Από την ηλικία των 12 ετών, ο Ran είχε μια μαλακή θέση για το raw hard rock της AC DC και τα τελευταία χρόνια ακούει πολλά Nordic prog όπως Leprous, Katatonia και Soen. Ο Amir είναι επίσης σε μεγάλο prog, ως ντράμερ είναι θαυμαστής του Gavin Harrison και λατρεύει το Porcupine Tree και τον Pineapple Thief. Επίσης ακούει πολύ Dream Theater.

Ποιος ή τι σας εμπνέει να γράψετε τραγούδια; Εμείς οι άνθρωποι μοιραζόμαστε μια υποβόσκουσα πολυπλοκότητα της καθημερινής ζωής που μερικές φορές είναι δύσκολο να περιγραφεί με λέξεις και πολύ πιο εύκολο να εκφραστεί με μουσική. Και οι δύο προσπαθούμε να ζούμε μια καθημερινή ζωή γεμάτη ουσιαστικές εμπειρίες που προκαλούν στοχασμό και προβληματισμό, που καταλήγει να βρει τον δρόμο του στα τραγούδια μας.

Τι σημαίνει το όνομα “Cadence”; Οι μισοί από το ροκ ντουέτο μας είναι ντράμερ 🙂 Οπότε τα κρουστά και τα ρυθμικά θέματα αποτελούν μεγάλο μέρος της διαδικασίας συγγραφής τραγουδιών μας. Το όνομα “Cadence” προσπαθεί να το αποτυπώσει. Μας αρέσει το πώς αυτό το όνομα ξεφεύγει από τη γλώσσα. Πραγματικά μεταφέρει μια αίσθηση ταχύτητας και κίνησης. Επιπλέον, είναι επίσης αντιπροσωπευτικό του ρυθμού της καθημερινότητας σήμερα, όπου τόσα πολλά συμβαίνουν τόσο γρήγορα.

Μπορείτε να μας δώσετε μια συμβουλή για μεγάλα ροκ συγκροτήματα από τη χώρα σας; Μεγαλώνοντας, ήμασταν θαυμαστές του “Eifo Hayeled” και είχαμε την τύχη να έχουμε τον τραγουδιστή τους Hemi Rudner ως καλεσμένο στο ντεμπούτο σόου για ένα από τα πρόσφατα άλμπουμ μας. Μια άλλη συμβουλή είναι ο Μπέρι Ζαχάρωφ, που πιθανώς θεωρείται ο μεγάλος ιερέας του ισραηλινού ροκ των τελευταίων δεκαετιών.

Πώς είναι η ανεξάρτητη και underground σκηνή στη χώρα σας; Υπάρχει μια πολύ ζωντανή indie μουσική σκηνή στο Ισραήλ. Οι μουσικές επιρροές εδώ είναι πραγματικά εκλεκτικές, επομένως μπορείτε να ακούσετε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες μουσικές μίξεις στοιχείων κλασικού χιπ χοπ, ροκ και ποπ, με θέματα Μέσης Ανατολής και Ευρώπης. Και οι δύο (όπως τα περισσότερα παιδιά της γενιάς μας) είμαστε παιδιά μεταναστών και οι γονείς μας άκουγαν πολύ διαφορετικά είδη μουσικής στο σπίτι όταν ήμασταν παιδιά.

Υπάρχει νέο υλικό σύντομα; Τι μπορούμε να περιμένουμε; Έρχεται μια ολόκληρη σειρά σινγκλ, με πολλές εκπλήξεις μουσικού στυλ, καλεσμένους καλλιτέχνες και πολλά άλλα. Οι θαυμαστές μας στο Spotify θα πρέπει να περιμένουν μια νέα μουσική ειδοποίηση κάθε 6-8 εβδομάδες για τον επόμενο χρόνο (οπότε εγγραφείτε αν δεν το έχετε κάνει ήδη! 😉

Recent Comments