Αρχική » Σφραγίδα Μαρσέλο στην πρόκριση: Ατρόμητος-Ολυμπιακός 2-2
Αθλητικά

Σφραγίδα Μαρσέλο στην πρόκριση: Ατρόμητος-Ολυμπιακός 2-2

Ατρόμητος και Ολυμπιακός έμειναν στο 2-2 στο Περιστέρι με τους Πειραιώτες να τελειώνουν και τυπικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Υπέροχο γκολ από τον Μαρσέλο.

Το 4-1 του πρώτου αγώνα δεν άφηνε και πολλές ελπίδες στον Ατρόμητο για να διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Περιστερίου έμεινε στο 2-2 με τον Ολυμπιακό με τους Πειραιώτες να παίρνουν την πρόκριση σε ένα ματς που σημάδεψε και πάλι ένα υπέροχο γκολ του Μαρσέλο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους. Οι «κυανόλευκοι» προηγήθηκαν νωρίς (8’) με τον Τζοβάρα, αλλά ο Σισέ ισοφάρισε στο 38’ και ο Μαρσέλο στο 45+1 έκανε το 1-2. Στην επανάληψη ο Ατρόμητος έκανε το 2-2 με τον Κωτσόπουλο στο 51ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν τον Άρη στα προημιτελικά.

Νέα πρόσωπα και σχήμα

Με πειραματική ενδεκάδα παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Ο Μίτσελ άλλαξε και τους έντεκα ποδοσφαιριστές του, ενώ παρουσίασε και νέο σχήμα σε σχέση με ότι είχαμε δει μέχρι τώρα. Συγκεκριμένα επέλεξε να παίξει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, τον Σισέ, τον Μπουχαλάκη και τον Ρέτσο. Μαρσελο και Ανδρούτσος έπαιξαν στα άκρα με τους Σαμασέκου και Κασάμι να είναι οι άλλοι δύο χαφ. Στην επίθεση έπαιξαν οι Μασούρας, Γκάρι και Ελ Αραμπί. Αλλαγές είχε και η ενδεκάδα του Ατρόμητου με τον Κρις Κόλμαν να επιλέγεις ένα σχήμα με Πομώνη, Χατζηισαΐα, Στρούγγη, Αθανασίου στην άμυνα, Οικονομίδη, Φριτζόνσον, Τζοβάρα στη μεσαία γραμμή και Κλωναρίδη, Κωτσόπολο, Τζαβίδα στην επίθεση.

Γρήγορο γκολ ο Ατρόμητος

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός έψαχνε να βρει τα πατήματα του όπως ήταν λογικό. Αυτό το γεγονός εκμεταλλεύτηκε ο Ατρόμητος και στο 8’ έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Ολυμπιακού με τον Οικονομίδη να κάνει τη βαθιά μπαλιά στην πλάτη της ομάδας του Πειραιά και ο Τζοβάρας με πολύ ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη για το 1-0. Οι Πειραιώτες προσπαθούσαν να βρεθούν στον αγωνιστικό χώρο και σιγά-σιγά άρχισαν να ανεβάζουν στροφές. Στο 13’ έχασαν ευκαιρία με τον Μπουχαλάκη να κάνει τη μπαλιά στον Μασούρα, αλλά εκείνος δεν μπόρεσε να σκοράρει, ενώ στο 15’ ο Κασάμι έκανε το σουτ με το αριστερό, όμως η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Αντίδραση και γκολ-ποίημα από τον Μαρσέλο

Όσο περνούσε η ώρα οι πρωταθλητές ανέβαζαν στροφές και πίεζαν τους γηπεδούχους. Ειδικά από το 25’ και μετά το παιχνίδι μεταφέρθηκε στο μισό του Ατρόμητου με τον Ελ Αραμπί να δημιουργεί και τον Μασούρα να μην μπορεί να τελειώσει σωστά τις φάσεις. Στο 38’ έγινε το 1-1 με τον Σισέ έπειτα από μία φάση που δημιούργησαν οι Γκάρι, Ελ Αραμπί. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και στο 45+1 μετά από μία φανταστική μπαλιά του Μπουχαλάκη ο Μαρσέλο πέτυχε ένα υπέροχο γκολ και έκανε το 1-2, σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Ισοφάριση και χαμηλό τέμπο

Το 2-1 με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο ουσιαστικά έβαλε τέλος σε κάθε σκέψη που θα μπορούσε να κάνει ο Ατρόμητος για να διεκδικήσει κάτι από τον αγώνα με τους Πειραιώτες. Σε ένα θαύμα θα έπρεπε να ελπίζουν οι Περιστεριώτες για να μπορέσουν να μπουν στο κόλπο της πρόκρισης. Παρόλα αυτά ξεκίνησαν πιο καλά το ματς και στο 51’ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ρομπάιγ έφερε τη μπάλα στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού, οι αμυντικοί των Πειραιωτών δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν και ο Κωτσόπουλος με σουτ εντός περιοχής έκανε το 2-2.

Στη συνέχεια οι προπονητές των δύο ομάδων προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές και έδωσαν ευκαιρίες και σε άλλους ποδοσφαιριστές. Ο ρυθμός είχε πέσει αρκετά στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ωστόσο να είναι η ομάδα που είχε τον έλεγχο του αγώνα και τον Μασούρα να χάνει ευκαιρίες. Ο Μίτσελ πέρασε στο παιχνίδι τον Βαλμπουενά και τον Ουί Τζο και το 2-2 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε. Έτσι ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας ξεπερνώντας το εμπόδιο του φιλότιμου Ατρόμητου.

Μικρογραφία

Ατρόμητος-Ολυμπιακός 2-2

Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Σκόρερ: 8’ Τζοβάρας, 51’ Κωτσόπουλος – 38’ Σισέ, 45+1 Μαρσέλο

Κίτρινες: 90′ Κασάμι

Συνθέσεις

Ατρόμητος: Γιαννιώτης-Πομόνης (72’ Κεσχρίντα), Χατζηισαΐας, Στρούγγης, Αθανασίου (72’ Ντε Μπο)-Οικονομίδης, Φριτζόνσον (72’ Έργλινγκμαρκ), Τζοβάρας-Ροτάριου (46’ Ρομπάιγ), Κωτσόπουλος, Τζαβίδας (78’ Κιάρτασον)

Ολυμπιακός: Τζολάκης-Ανδρούτσος, Ρέτσος, Σισέ, Μαρσέλο-Σαμασέκου, Μπουχαλάκης, Κασάμι – Γκάρι (67’ Βρουσάι), Μασούρας (72’ Ουί Τζο), Ελ Αραμπί (78’ Βαλμπουενά).

Πηγή: fosonline.gr

Recent Comments