Αρχική » Τεράστιο το πρόβλημα Παχυσαρκίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Διατροφή

Τεράστιο το πρόβλημα Παχυσαρκίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΗΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΧΡΟΚΟΠΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΙΜΙΟΥ
  Άμεση ανάγκη για την αντιμετώπιση του προβλήματος τόσο σε παιδιά, όσο και σε ενήλικες!Ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, ανέλυσε τον τρόπο λειτουργίας δύο καινοτόμων προγραμμάτων που εγκαινιάζονται για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες. Πρόκειται για δύο προγράμματα διακριτά μεταξύ τους, τα οποία ωστόσο συνδέονται άρρηκτα και ως στόχο έχουν υγιείς πολίτες που απολαμβάνουν ποιότητα ζωής μακριά από τις νόσους που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

Αναλυτικότερα, ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως η προσπάθεια ξεκινά από το 0 με την πρωτογενή πρόβλεψη και προχωρά στην ενημέρωση, τη διάγνωση και την στοχευμένη θεραπεία.

Το ένα πρόγραμμα αφορά την παχυσαρκία ενηλίκων και το δεύτερο την παιδική παχυσαρκία που δυστυχώς τα νούμερα στην παιδική παχυσαρκία μας κατατάσσουν ανάλογα στην ηλικία από 1η ως 2η χώρα στη Ευρώπη. Στους έφηβους, είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ κάτω των 5 ετών ένα στα οκτώ παιδιά είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο και είμαστε στην 3η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα δύο προγράμματα έχουν πρωτογενή πρώτα απ’ όλα πρόβλεψη ενημέρωση και κατεύθυνσης τόσο των παιδιών, όσο και των ενήλικων. Ο έγκαιρος εντοπισμός των ατόμων που είτε είναι υπέρβαρα, είτε παχύσαρκα, είτε βρίσκονται στο φάσμα της υπερβαρότητας η/και παχυσαρκίας, είναι ένα σημαντικό μέτρο πρόληψης χρόνιων εκφυλιστικών νοσημάτων που συνδέονται με το αυξημένο σωματικό βάρος.Η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία σχετικά με τον περιορισμό του προβλήματος της παχυσαρκίας αναφέρει ότι για υπεύθυνη συμβουλευτική και καθοδήγηση το κοινό θα πρέπει να απευθύνεται σε εξειδικευμένο MASTER NUTRITIONIST, απόφοιτο των σχετικών  προγραμμάτων εκπαίδευσης (PEDIATRIC NUTRITION & SPORTS NUTRITION) της ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES 
 ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ 
  Εάν είσαι επιστήμονας υγείας εξειδικεύσου στην Αθλητική και Παιδιατρική διατροφή, λαμβάνοντας μέρος σε ένα από τα εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα (MASTER NUTRITIONIST PEDIATRIC NUTRITION & SPORTS NUTRITION) του κλάδου Σπουδών της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας και διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση του προβλήματος. 
  ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES
Ο Κλάδος Σπουδών της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES) αποτελεί έναν Ανεξάρτητο Εκπαιδευτικό Φορέα, με εν δυνάμει λειτουργία Κέντρου Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) με Αρ. Πρωτ.: 20988 / 07-12-2022 στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων + Επαγγελματικού Προσανατολισμού) και Αρ. Πρωτ.: 154921 / 14-12-2022 στη Διεύθυνση Εποπτείας Φορέων Επαγγελματικής Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης (Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων). Το εκπαιδευτικό έργο της ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES είναι αναγνωρισμένο από Κορυφαία Πανεπιστήμια (πχ. ΕΚΠΑ), όπως προκύπτει από την πολυδιάστατη συνεργασία της ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES με το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο επίπεδο πρακτικής άσκησης των εκπαιδευμένων σε διάφορα επιστημονικά προγράμματα του ιδρύματος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγκεκριμένα με πρόσφατη δήλωση (19.11.2022) του Υφυπουργού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, επιτελεί σημαντικό επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο “συνεισφέροντας με διάφορες καίριες δράσεις, ενεργά στη παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων υψηλών προδιαγραφών σε επαγγελματίες υγείας!”.
 
 Η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία συμμορφώνεται πλήρως με την Οδηγία που αφορά στην προστασία των προσωπικών δεδομένων (GDPR), έτσι ακολουθήστε το λινκ ώστε να δηλώσετε εάν δεν επιθυμείτε να συνεχίστει η επικοινωνία μας: https://newsletter-delete_from_list  Copyright © 2023 Elde.gr. All rights reserved. Designed by GiorgioTsiani.
Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία – Προμπονά 27, Άνω Πατήσια – Αθήνα – Greece – 2102520977 – i

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΗΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 
ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΧΡΟΚΟΠΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΙΜΙΟΥ 

Recent Comments