Αρχική » ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ Α’ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ Ο ΠΟΛ ΜΕΣΚΑΛ ΤΟΥ “AFTERSUN” -ΓΙΑ 6η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΑ ΣΙΝΕΜΑ
Σινεμά

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ Α’ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ Ο ΠΟΛ ΜΕΣΚΑΛ ΤΟΥ “AFTERSUN” -ΓΙΑ 6η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΑ ΣΙΝΕΜΑ

Την μεγάλη επιτυχία του Aftersun, που διανύει την 6η εβδομάδα προβολών του σε γεμάτες αίθουσες, ήρθε να σφραγίσει η είδηση της υποψηφιότητας του πρωταγωνιστή Πολ Μέσκαλ για το φετινό Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.Ο υποψήφιος-έκπληξη της καρδιάς μας, στην arthouse επιτυχία της χρονιάς, ενσαρκώνει έναν νεαρό χωρισμένο πατέρα που πηγαίνει διακοπές με την κόρη του.

Στις μέρες που θα ακολουθήσουν, ξεδιπλώνεται η σχέση τους, η ζωή τους αλλά και τα τραύματά τους. Η ανάμνηση αυτή θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στην ψυχή της -ενήλικης πια- κοπέλας. 

Ο Πολ Μέσκαλ δίνει μία αξέχαστη, λεπτών αποχρώσεων, ερμηνεία ως ένας αντισυμβατικός πατέρας που “ισορροπεί” μεταξύ της άνευ όρων αγάπης του για την κόρη του, αλλά και μιας σκοτεινής “αβύσσου” που τον παρασύρει όλο και πιο βαθιά. Ένα αξέχαστο κινηματογραφικό ντεμπούτο που συζητήθηκε όπου κι αν προβλήθηκε…Η ιστορία βασίζεται σε προσωπικά βιώματα της σκηνοθέτριας Σάρλοτ Γουέλς.

Ο 26χρονος Ιρλανδός Πολ Μέσκαλ, ξεκίνησε την καριέρα του στο θεατρικό σανίδι όταν ένας τραυματισμός διέκοψε την καριέρα του στον αθλητισμό, έγινε διεθνώς γνωστός από τον ρόλο του στη σειρά “Normal People”, ενώ πρωταγωνίστησε και στο μουσικό βίντεο “Scarlet” των Rolling Stones.

To “Aftersun” προβάλλεται σε 16 αίθουσες σε όλη την Ελλάδα.Η ταινία απέσπασε το Βραβείο της Επιτροπής στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ των Καννών,και προβλήθηκε στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας. Είναι η καλύτερη ταινία του 2022 σύμφωνα με το IndieWire, ενώ πριν λίγες μέρες απέσπασε επτά βραβεία στα BIFA Awards -ανάμεσά τους αυτά της καλύτερης βρετανικής ανεξάρτητης ταινίαςκαλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερου σεναρίου.

Recent Comments