Αρχική » BEFORE SUNDAY– album “Anticipation” (Rockshots Records, Απρίλιος 2020)……..Δισκοκριτική στο CrunchNewz
Κριτική

BEFORE SUNDAY– album “Anticipation” (Rockshots Records, Απρίλιος 2020)……..Δισκοκριτική στο CrunchNewz

Πριν λίγο καιρό έπεσε στα χέρια μας το πρόσφατο άλμπουμ των Before Sunday με τίτλο “Anticipation” που κυκλοφόρησε το 2020 από τη γνωστή ιταλική εταιρεία Rockhots.

Μια δουλειά αφοσιωμένη στον αληθινό και σύγχρονο rock ήχο με κιθάρες που το καθορίζουν, ενώ δανείζεται στοιχεία από διάφορα είδη όπως κυρίως το pop, το funk και το soul με πολύ μελωδικά και θεατρικά φωνητικά.

 LIVING IN LONDON – VIDEO  

Έναρξη με το “Living In London” όπου μια όμορφη εισαγωγή με εφέ στην κιθάρα δίνει τη σκυτάλη σε ένα δυναμικό και χορευτικό κομμάτι που αρχίζει και καταλήγει με ένα πολύ σταθερο beat. Σούπερ εμπορικά φωνητικά και μελωδίες βασισμένες στον alternative rock ήχο της Βρετανίας, όπου και έχει γαλουχηθεί η μπάντα. Στη συνέχεια, το κομμάτι ρίχνει ταχύτητες παραμένοντας ποιοτικό όμως. Υπέροχες μελωδίες και κιθαριστικά θέματα καθ’  όλη τη διάρκεια του.

Ακολουθεί το “Big House» όπου οι μελωδίες συνεχίζουν να καλπάζουν. Η μπάντα δείχνει ότι δεν κολλάει σε επιρροές. Φαίνεται να ακροβατούν και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και εδώ πέρα πλησιάζουν και στην παλιά ντίσκο. Σούπερ ρεφρέν με εντυπωσιακές φωνητικές ερμηνείες!

DEVIL – VIDEO

Συνέχεια με το “Unconditional” που θα έπρεπε να επιλεχθεί από τη μπάντα σαν βίντεο κλιπ. Σούπερ κομμάτι με εντυπωσιακά σημεία και ένα συγκλονιστικό ρεφρέν. Ίσως το κορυφαίο κομμάτι του άλμπουμ, χωρίς όμως να υστερούν τα υπόλοιπα!

OBSESSIONS – VIDEO

“Gone” και η ποιότητα συνεχίζεται! Μελωδίες, δύναμη και δραματικό συναίσθημα στο αποκορύφωμα. Θα λέγαμε ότι παρατηρούμε και κάποιες Evanescence επιρροές, χωρίς να είναι σε βαθμό μίμησης όμως. Υπέροχο rhythm section και refren για μια ακόμα φορά. Το κομμάτι αποτελεί ουσιαστικά τη μπαλάντα του άλμπουμ! Υπέροχο και αισθαντικό μπάσιμο που καταλήγει στο ρεφρέν σε αριστούργημα!

Ακολουθούν άλλα 6 κομμάτια στο άλμπουμ που κρατούν υψηλά το εκτελεστικό, αλλά και συνθετικό επίπεδο. Ξεχωρίσαμε και από αυτά το “Οbsessions” με την υψηλού επιπέδου pop αισθητική του και τη γενική επαγγελματική διάθεση, όπως και το “Devil” που κινείται σε πιο hard rock ρυθμούς με όμορφες κιθαριστικές μελωδίες και μπορείτε να το βρείτε στο YouTube σε μορφή live video!
Στο ντεμπούτο άλμπουμ τους, οι Before Sunday είναι σε μεγάλη φόρμα. Έχουν όλη την εμπειρία να κυκλοφορήσουν δυνατές δουλειές στο μέλλον και ελπίζουμε να μην αργήσει η επόμενη τους δουλειά, όσο άργησε το ντεμπούτο της μπάντας!

NO DESTINATION – VIDEO

Recent Comments