Αρχική » Eκθεση Αρκά με αφορμή τη νόσο COVID 19
Τέχνες

Eκθεση Αρκά με αφορμή τη νόσο COVID 19

Ως τις 22 Μαΐου θα διαρκέσει η εικαστική έκθεση «Από απόσταση» με έργα του Αρκά για τον κορωνοϊό, στην Ελληνογερμανική Αγωγή που εγκαινιάστηκε διαδικτυακά από την Ελληνογερμανική Αγωγή (Παλλήνη Αττικής), την Πέμπτη 22 Απριλίου.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 42 προσεγμένες αναπαραγωγές έργων του Αρκά που διαμορφώθηκαν κι εκτυπώθηκαν αρχικά ως κόμικς από τον δημιουργό τους, κατά το διάστημα των δύο τελευταίων χρόνων (2020-2021), με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού. 

Έναν χρόνο τώρα, από απόσταση οι χαρακτήρες του Αρκά ξορκίζουν το κακό με «σκεπτόμενο» χιούμορ, μας εκπαιδεύουν στη νέα πραγματικότητα, μας μαλώνουν, όταν δεν τηρούμε τα μέτρα, μας θυμίζουν να χαμογελάμε κι ας είναι πίσω από τις μάσκες.

Κακά τα ψέματα. Τον τελευταίο χρόνο βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε τις συνέπειες αυτής της πανδημίας, γεγονός που άλλαξε καθοριστικά τον τρόπο της ζωής και της καθημερινότητάς μας. Ανησυχίες κι εκνευρισμοί, οδυνηρές απώλειες και αποστασιοποιήσεις, πρωτόκολλα κι αντιδράσεις, μαζί με περιορισμούς και στερήσεις, φόβους κι ελπίδες, νοσταλγίες αλλά κι ευτράπελα ήταν όσα γνωρίσαμε.

Αυτά τα ευτράπελα δεν άφησαν ασυγκίνητο τον Αρκά, έναν σκιτσογράφο με τόσο καυστικό χιούμορ. Με άλλα λόγια μας κάνουν να γελάμε και να βρίσκουμε ξανά αισιοδοξία και δύναμη γιατί με τις ιδέες του ο Αρκάς μας συντροφεύει στα δύσκολα. 

Την επιμέλεια της έκθεσης, του συνοδευτικού της επίσης έντυπου υλικού, όπως και του καταλόγου που θα κυκλοφορήσει, έκανε η Ιστορικός Τέχνης και Θεωρίας του Πολιτισμού (ΕΚΠΑ) κ. Αθηνά Σχινά, η οποία υπογράφει και το βασικό κείμενο.

Η έκθεση θα φιλοξενείται από τις 22/4 έως και τις 22/5 στους διαδικτυακούς τόπους www.ea.gr/arkas/ και www.ea.gr/arkas/katalogos

Διάρκεια της έκθεσης: 22/04/2021 – 22/05/2021

Περισσότερες πληροφορίες: κυρία Χρύσα Αποστολάτου, τηλέφωνο επικοινωνίας 2108176740 και κυρία Κατερίνα Βρετζάκη, τηλέφωνο επικοινωνίας 2108176761

Πηγή: in.gr

Recent Comments