Αρχική » John Grisham «Η Κληρονομιά»
Βιβλίο

John Grisham «Η Κληρονομιά»

Στην «Κληρονομιά» ο John Grisham επαναφέρει σε ενεργό δράση τον μαχητικό δικηγόρο Τζέικ Μπριγκάνς, πρωταγωνιστή της «Ετυμηγορίας», ενός από τα πιο κορυφαία βιβλία του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα. 

Αυτή τη φορά ο Μπριγκάνς αναλαμβάνει να προστατεύσει την τεράστια περιουσία του Σεθ Χάμπαρντ από τα παιδιά του. Ο Χάμπαρντ αυτοκτόνησε δι’ απαγχονισμού, αφού είχε χάσει κάθε ελπίδα ότι η ζωή του θα μπορούσε να έχει νόημα. Έπασχε από βαριάς μορφής καρκίνο. Είχε φροντίσει, ωστόσο, να συντάξει τη διαθήκη του και μαζί με αυτήν να αφήσει αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα έπρεπε να ανοιχτεί. Αλλάζοντας την προηγούμενη εκδοχή της, ο Χάμπαρντ άφηνε το 90% των 20 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε συσσωρεύσει κατά τη διάρκεια της επιχειρηματικής του σταδιοδρομίας σε μια Αφροαμερικανίδα οικιακή βοηθό. Στα δύο παιδιά του δεν άφηνε ούτε ένα δολάριο. Και όχι μόνο: Ακόμη και μετά από το θάνατό του, ο Σεθ Χάμπαρντ καθοδηγούσε τον συνήγορο Τζέικ Μπριγκάνς για το πώς θα καταφέρει να προστατεύσει τα δικαιώματα της εκλεκτής κληρονόμου. 

Ο Grisham μεταφέρει την πλοκή στην αίθουσα του δικαστηρίου, στο κατεξοχήν σκηνικό όπου ξεδιπλώνει το συγγραφικό του χάρισμα. Το μυστήριο γύρω από τη διαθήκη του Σεθ Χάμπαρντ ξετυλίγεται βήμα-βήμα, περνώντας από ανατροπή σε ανατροπή και από έκπληξη σε έκπληξη. 

Recent Comments