Αρχική » John Grisham «Ο Μεσάζων»
Βιβλίο

John Grisham «Ο Μεσάζων»

Με το πορτραίτο ενός αποτυχημένου Προέδρου των ΗΠΑ αρχίζει την αφήγησή του ο John Grisham στο εξαιρετικό μυθιστόρημά του «Ο Μεσάζων». Σαν μαριονέτα της CIA, o Πλανητάρχης καθοδηγείται να απονείμει χάρη σε έναν συγκεκριμένο κατάδικο -και από εκεί αρχίζουν όλα.

Ο Grisham, ο συγγραφέας των παγκόσμιων μπεστ σέλερ και μετρ της πλοκής, υφαίνει προσεκτικά έναν πυκνό ιστό από γεγονότα και πρόσωπα, τα περισσότερα από τα οποία δρουν στο σκοτάδι των παρασκηνίων. Η πολιτική, οι μυστικές υπηρεσίες, ο νόμος και, φυσικά, η παρανομία και το έγκλημα, συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό.

Ο κεντρικός ήρωας είναι ο «Μεσάζων», δηλαδή ο Τζόελ Μπάκμαν, πρώην μεγαλοδικηγόρος και πανίσχυρος παράγοντας της πολιτικής ζωής της Ουάσιγκτον. Αυτός επωφελείται από τη γενναιοδωρία του Προέδρου των ΗΠΑ, αφού είχε περάσει τα τελευταία έξι χρόνια της ζωής του ως κρατούμενος σε μια ομοσπονδιακή φυλακή. Η απελευθέρωσή του προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, κανείς όμως δεν γνωρίζει πως ο Πρόεδρος του έδωσε χάρη κάτω από την αφόρητη πίεση της CIA. Φαίνεται πως ο Μπάκμαν, τις ημέρες της παντοδυναμίας του, είχε κατορθώσει να αποκτήσει πρόσβαση σε στοιχεία τα οποία θέτουν σε κίνδυνο το πιο εξελιγμένο σύστημα παρακολούθησης στον κόσμο.

Recent Comments