Αρχική » Jonathan Kellerman «Οργή»
Βιβλίο

Jonathan Kellerman «Οργή»

Ο μεγάλος μετρ του ψυχολογικού θρίλερ, Jonathan Kellerman, διεισδύει στα άδυτα ενός εγκληματικού νου, αναζητώντας τα βαθύτερα, τα αληθινά του κίνητρα. Μέσα σε μια ατμόσφαιρα μυστηρίου και αγωνίας, ο Kellerman (εφόσον και ο ίδιος, πριν γνωρίσει παγκόσμια επιτυχία ως συγγραφέας, υπήρξε κλινικός ψυχολόγος) αναθέτει στο φανταστικό alter ego του, τον Δρ. Άλεξ Ντέλαγουερ να λύσει το γρίφο γύρω από το τι μπορεί να επιδιώκει ένας νεαρός πρώην κατάδικος.

Ο Ραντ Ντουσέι, αμέσως μόλις βγήκε από τη φυλακή αφού εξέτισε ποινή για απαγωγή και ανθρωποκτονία, πήρε τηλέφωνο τον ψυχολόγο Ντέλαγουερ. Ο Ραντ, έχοντας επιβιώσει στις φυλακές ανηλίκων ύστερα από 8 χρόνια εγκλεισμού, θέλει απεγνωσμένα να μιλήσει για κάτι που τον βασανίζει. Ωστόσο, πολύ γρήγορα πεθαίνει, υπό αλλόκοτες και αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ο Δρ. Ντέλαγουερ, μαζί με τον άλλο τακτικό πρωταγωνιστή σε πολλά από τα βιβλία του Kellerman, τον ντετέκτιβ Μάιλο Στέρτζις, αρχίζει να ψάχνει από την αρχή την περίπτωση του Ραντ Ντουσέι.

Βαδίζοντας από τη μία έκπληξη και από τη μία ανατροπή στην άλλη, το δίδυμο Ντέλαγουερ-Στέρτζις ανακαλύπτει ότι πίσω από τον αιφνίδιο θάνατο του 21 ετών Ραντ κρύβεται μια σκοτεινή και επικίνδυνη άβυσσος. Είναι η άβυσσος των ενστίκτων κάθε δαιμόνιου, παρανοϊκού εγκεφάλου, που βρίσκει νόημα ύπαρξης μόνο στο κακό.
Το ταξίδι έως την αποκάλυψη της αλήθειας και την κάθαρση είναι συναρπαστικό, από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα της «Οργής», ενός πραγματικά εξαιρετικού βιβλίου.

Recent Comments