Αρχική » JP Morgan: Γιατί σταματά τη χρηματοδότηση Ρεπουμπλικανών βουλευτών
Οικονομία

JP Morgan: Γιατί σταματά τη χρηματοδότηση Ρεπουμπλικανών βουλευτών

Η JPMorgan Chase & Co αναμένεται να συνεχίσει να κάνει πολιτικές δωρεές σε Αμερικανούς βουλευτές,  ωστόσο θα παγώσει κάθε χρηματοδότηση στους Ρεπουμπλικανούς του Κογκρέσου, που συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες και ψήφισαν υπέρ της ανατροπής της εκλογικής νίκης του Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Αυτό αναφέρεται σε εσωτερικό σημείωμα της εταιρείας, που αποκαλύπτει το Reuters.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο χρηματοπιστωτικός κολοσσός, είναι μεταξύ πολλών εταιρειών που σταμάτησαν τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων πολιτικών μετά τις θανατηφόρες ταραχές στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, όταν υποστηρικτές του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησαν να εμποδίσουν το Κογκρέσο να πιστοποιήσει τις εκλογές.

Μόλις λίγες ώρες αργότερα, 147 Ρεπουμπλικάνοι, η συντριπτική πλειοψηφία τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ψήφισαν για να ανατρέψουν τα αποτελέσματα της Εκλογικής Επιτροπής, τα οποία ο Τραμπ χαρακτήρισε ως νοθευμένα.

Όπως αναφέρεται στο εσωτερικό σημείωμα το πάγωμα στη χρηματοδότηση αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τον εκλογικό γύρο 2021-2022, ο οποίος περιλαμβάνει τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου. Μετά η JPMorgan θα επανεξετάσει εάν θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί τους συγκεκριμένοτυς βουλευτές.

Στο πλαίσιο της ανανεωμένης στρατηγικής της για τις δαπάνες, η τράπεζα  ανακοίνωσε την πρόθεσή της να επεκτείνει τις δωρεές της, πέρα ​​από τους νομοθέτες που επιβλέπουν οικονομικά θέματα και σε όσους δραστηριοποιούνται σε θέματα που η τράπεζα θεωρεί ως «ηθικές και οικονομικές επιταγές για τη χώρα μας», όπως η αντιμετώπιση του χάσματος του φυλετικού πλούτου, της εκπαίδευσης και της ποινικής δικαιοσύνης.

Από τους εν λόγω 147 βουλευτές, η JPMorgan έδωσε 10.000 δολάρια στο καθένα από τα μέλη της επιτροπής οικονομικών της Βουλής, Blaine Luetkemeyer και Lee Zeldin, και τον ηγέτη των Ρεπουμπλικανών της Βουλής Kevin McCarthy, μεταξύ αρκετών άλλων.

Συνολικά, έδωσε σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια σε ομοσπονδιακούς υποψηφίους και επιτροπές που υποστηρίζουν τους υποψηφίους κατά τη διάρκεια του εκλογικού κύκλου 2019-2020.

Από τα 600.300 δολάρια που έδωσε στους ομοσπονδιακούς υποψηφίους, σχεδόν το 60% πήγε στους Ρεπουμπλικάνους και το υπόλοιπο στους Δημοκρατικούς .

Οι εμπορικές τράπεζες συνολικά αύξησαν τις πολιτικές δαπάνες τα τελευταία χρόνια, εκχωρώντας 14,6 εκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακούς υποψηφίους στον κύκλο του 2020, το δεύτερο υψηλότερο ποσό από το 1990.

Πηγή: ΟΤ

Recent Comments