Αρχική » ONISM – Συνέντευξη στο CrunchNews
Συνεντεύξεις

ONISM – Συνέντευξη στο CrunchNews

1. Πώς συναντήθηκαν μουσικά οι δρόμοι του Lupe και της Luna;

Υπήρχε χρόνιος αλληλοθαυμασμός μεταξύ μας, καθώς και οι δύο τα τελευταία πέντε χρόνια ανακαλύπταμε τα δικά μας μουσικά μονοπάτια και συζητούσαμε για αυτά. Πρώτη σημαντική αφορμή ήταν όταν η Luna ανέλαβε τα πλήκτρα για τις ζωντανές εκτελέσεις των κομματιών του πρώτου δίσκου του Lupe, “Burn”. Έπειτα κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας καταλήξαμε να γράφουμε μουσική μαζί. Πιστεύουμε ειλικρινά ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή και για τους δύο, καθώς ήμασταν πλέον ώριμοι ώστε να ξέρουμε τι θέλουμε να εκφράσουμε πραγματικά.

2. Πώς δημιουργήθηκαν τα τραγούδια του “Leyes” EP;

Πολλές ώρες στο στούντιο του Lupe και πολλή συζήτηση για την φιλοσοφία μας αναφορικά με τον κόσμο. Τα βασικά συστατικά ήταν η συνειδητοποίηση ότι αφήνουμε τη μουσική να μας οδηγήσει στο συναίσθημα και στη σκέψη και αντίστροφα. Κάθε κομμάτι έχει τη δική του ιστορία, η οποία αφορά κυρίως τη δημιουργία. Μας ενδιαφέρει πολύ οι ακροατές να αναπτύξουν τις δικές τους σκέψεις και τα δικά τους συναισθήματα.

Onism – Catharsis

3. Τι θα ακούσει, όποιος εμπιστευθεί το EP και τους Onism;

Darkwave συνθέσεις, ντυμένες με ιδιαίτερες φωνητικές μελωδίες. Το “Leyes” αποτελείται από τέσσερα κομμάτια, τα οποία περιγράφουν μία πορεία από την εσωτερική αμφισβήτηση και αναζήτηση στην αποδοχή και τη λύτρωση.

4. Πού αναφέρονται οι στίχοι σας; Συνδέονται με το όνομα της μπάντας;

Στο EP μας αναφερόμαστε στο πρώτο κομμάτι σε ένα έντονο συναίσθημα καταστροφής κατόπιν

συνειδητοποιήσεων (Smoke, Light & Dust), έπειτα στο δεύτερο κομμάτι (Let me) κάνουμε έναν σαφή διάλογο ζητώντας ο ένας στον άλλο να μας “αφήσει” να βιώσουμε συναισθήματα μετά την καταστροφή, στο τρίτο κομμάτι “Lies” μιλάμε για ένα τοπίο ψευτο-ηρωισμού μέσα στα συντρίμμια και τέλος, με το “Catharsis” ερχόμαστε στη λυτρωτική απελευθέρωση και αποδοχή, δηλαδή αυτό που πρεσβεύουν οι Onism ως όνομα και μουσικό σχήμα. Το όνομά μας αναφέρεται στη συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι σε σχέση με όλα όσα υπάρχουν στον κόσμο, εμείς, οι άνθρωποι θα βιώσουμε πολύ λίγα. Αυτή την έννοια τη χρησιμοποιούμε οι δυο μας με την πιο θετική της χροιά, προσπαθώντας να εκφράσουμε ότι αυτή η “θνητότητα” είναι στην πραγματικότητα αυτή που μας ανυψώνει.

Onism – Lies

5. Πού ηχογραφήθηκε το EP; Εσείς έχετε αναλάβει μόνον τα φωνητικά ή και τα λοιπά όργανα;

Το ΕΡ ηχογραφήθηκε στο στούντιο του Lupe (ML studio). Οι δυο μας έχουμε φτιάξει τόσο τις συνθέσεις όσο και τις ηχογραφήσεις όλων των οργάνων.

6. Ποιος επιμελήθηκε του artwork του EP;

Ο συνεργάτης μας για όλες τις συνθέσεις, το artwork, όπως επίσης και τα βίντεο που συνοδεύουν τη μουσική μας είναι ο Γιώργος Καστανάκης.

Onism – Let Me

7. Τι δίνει έμπνευση στους Onism;

Η έμπνευση είναι για εμάς ο Άνθρωπος. Οι κοινωνικοί προβληματισμοί, οι εσωτερικές συγκρούσεις, οι αντιθέσεις, οι διαπροσωπικές σχέσεις, η συνειδητοποιήσεις, οι απωθήσεις, οι απογοητεύσεις,

ο θυμός, η ανακούφιση, η δυσκολία κατανόησης και έκφρασης για επικοινωνία, οι προσδοκίες, η

υποκρισία, η ειλικρίνεια. Μπορούμε να γράψουμε σελίδες για αυτό, ο άξονας είναι ο Άνθρωπος και όσα απορρέουν από αυτόν (κοινωνία, σχέσεις κλπ).

8. Ποια συναισθήματά σας εκφράζετε μέσω των τραγουδιών των Onism;

Θεωρούμε ότι όλα τα συναισθήματα είναι χρήσιμα και αξίζει να τα αγκαλιάζουμε και να τα ακούμε.

Εκφράζουμε όσα περισσότερα συναισθήματα μπορούμε, με στόχο να απενοχοποιηθούμε από αυτά, να τα αντικρύσουμε και να τα αναγνωρίσουμε. Ενθουσιασμός, άγχος, νοσταλγία, συγκίνηση, φόβος, απογοήτευση, θυμός, ευτυχία είναι κάποια από αυτά.

9. Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας για τους Onism;

Ευελπιστούμε να ακουστούμε. Η μουσική για εμάς είναι όχι μόνο παράδοση αλλά και γεννήτρια σκέψεων και συναισθημάτων. “Φιλοδοξία” μας είναι να γεννήσουμε και να πυροδοτήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε.

Onism – Smoke Light & Dust

10. Πώς βλέπετε τα πράγματα για την gothic/dark wave σκηνή στην Ελλάδα;

Οι μπάντες είναι σχετικά λίγες, γνωριζόμαστε μεταξύ μας και υπάρχει αλληλοσεβασμός και αλληλοϋποστήριξη σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Οι χώροι για ζωντανή εμφάνιση δεν είναι πολλοί, αλλά είναι συγκεκριμένοι και γνωστοί σε όσους ενδιαφέρονται. Αναφορικά με το κοινό, θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι ίσως είναι καιρός να “σπάσει” το στερεότυπο ότι όσοι ακούνε darkwave/gothic

μουσική είναι “παγανιστές” ή περίεργοι, ή έχουν συγκεκριμένη ενδυμασία/εμφάνιση κλπ. Είναι ένα ακόμα είδος για όλους, αν είμαστε ανοιχτοί να ακούσουμε, και θεωρούμε μάλιστα ότι εμπεριέχει πολύ έντονη συναισθηματική έκφραση. Η έκφραση αυτή δεν είναι μόνο θλίψη, δυστυχία και απόγνωση, όπως συχνά ακούμε, αλλά αφορά όλο το φάσμα των συναισθημάτων.

11. Αν μπορούσατε να συνεργαστείτε με έναν αγαπημένο σας γνωστό, Έλληνα ή ξένο, μουσικό σε ένα κομμάτι σας, ποιος θα ήταν αυτός;

Πιθανότατα θα επιλέγαμε έναν μουσικό ο οποίος θα μπορούσε να “ντύσει” τις συνθέσεις μας με έναν ξεχωριστό τρόπο. Επομένως προσανατολιζόμαστε προς καλλιτέχνες όπως ο David Garrett, καθώς το βιολί αποτελεί βασικό όργανο για τις συνθέσεις μας.

12. Έχετε σκοπό να κάνετε συναυλίες ως Onism; Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Φυσικά! Επιθυμούμε και αναμένουμε να επανέλθουμε με ασφάλεια στην “κανονικότητα”, προκειμένου να δώσουμε όλη τη μουσική μας με διαφορετικό όγκο και έκφραση!

Onism – Leyes (EP platform links)

Bandcamp:

https://onismproject.bandcamp.com/releases?fbclid=IwAR0XbL79urRrtnskpddr5keNam0PvoUmrtrnX4dlDpUCObqcvMNpvwvS4XE

Spotify:

Amazon:

Deezer:

https://www.deezer.com/us/album/187577122

Apple music:

https://music.apple.com/us/album/leyes-ep/1540811983?fbclid=IwAR0dl4gaTHl5TDP8y2kdKf5QLctIjGedf2ornG99cgDm5I3nJJ49c6DqYA8

Tags

Recent Comments