Αρχική » Proud Boys: Αυτοδιαλύθηκε η ακροδεξιά ομάδα στον Καναδά
Κόσμος

Proud Boys: Αυτοδιαλύθηκε η ακροδεξιά ομάδα στον Καναδά

Το παράρτημα της ακροδεξιάς ομάδας Proud Boys στον Καναδά, ανακοίνωσε ότι αυτοδιαλύεται υποστηρίζοντας ότι δεν έχει κάνει τίποτα κακό. Οι αρχές της χώρας είχαν χαρακτηρίσει την ομάδα «τρομοκρατική» στις αρχές του έτους.

Στη συνέχεια, τον Φεβρουάριο, ανέφεραν ότι η ομάδα αυτή συνιστά «ενεργή απειλή» για την ασφάλεια και διαδραμάτισε «καθοριστικό ρόλο» στην επίθεση εναντίον του Καπιτωλίου των ΗΠΑ, τον Ιανουάριο. Οι αμερικανικές αρχές από την πλευρά τους έχουν ασκήσει διώξεις σε πολλά μέλη των Proud Boys για την υπόθεση αυτήν.

Είμαστε ηλεκτρολόγοι, ξυλουργοί, μηχανικοί….

«Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμασταν ποτέ τρομοκράτες ή ομάδα υπέρ της λευκής υπεροχής. Είμαστε ηλεκτρολόγοι, ξυλουργοί, οικονομικοί σύμβουλοι, μηχανικοί κλπ. Και πέρα από αυτό, είμαστε πατέρες, αδελφοί, θείοι και γιοι» αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της ομάδας στο Telegram από τον διαχειριστή της, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η ομάδα ιδρύθηκε το 2016 και αρχικά διαμαρτυρόταν για την πολιτική ορθότητα και τους περιορισμούς που υποτίθεται ότι αντιμετώπιζαν οι άνδρες στις ΗΠΑ και τον Καναδά, για να εξελιχθεί σε μια οργάνωση που υιοθέτησε την τακτική των συμπλοκών στον δρόμο. Ο ιδρυτής της, ο Κέβιν ΜακΊνες, είναι Καναδός που ζει στις ΗΠΑ.

Τον Φεβρουάριο, ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Μπιλ Μπλερ είπε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών του Καναδά εξέφραζαν ολοένα και μεγαλύτερες ανησυχίες για τη δράση της οργάνωσης.

Πηγή: in.gr

Recent Comments