Αρχική » Την μοντέρνα παράσταση “I am falling in love” είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στην Σκηνή Ωμέγα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.
Θέατρο

Την μοντέρνα παράσταση “I am falling in love” είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στην Σκηνή Ωμέγα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Εκδοχές πάνω στη Δωδέκατη Νύχτα, αποτελεί μία αποσυναρμολόγηση του έργου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ μέσα από τη σχέσεις και τις ερωτικές επιθυμίες των βασικών ηρώων.

Αφηγείται την ίδια την επιθυμία, που εμφανίζεται απροσκλητη, αναπάντεχη, στο πιο ακατάλληλο μέρος, την πιο ακατάλληλη στιγμή στοχεύοντας τους πιο ακατάλληλους ανθρώπους.

Δεν υπακούει σε κανέναν κανόνα κοινωνικό, πολιτισμικό ή άλλο και πάντα μοιάζει με τη μουσική.

Η σύλληψη και σκηνοθεσία του Γιώργου Βαλαη σε μια τολμηρή και ανατρεπτική προσέγγιση σε ένα κλασικό έργο, δίνοντας νέα πνοή στην ιστορία, γεμάτη ένταση-ζωντάνια-συναισθηματική φόρτιση που καταφέρνει να συνδυάσει την αφήγηση με σύγχρονα θέματα και προβληματισμούς, προσφέροντας μας μια μοναδική εμπειρία.

Τα σκηνικά και η ατμόσφαιρα της παράστασης ήταν εντυπωσιακά δημιουργώντας το κατάλληλο περιβάλλον.

Η χρήση φωτισμού και ο ήχος ακούγοντας δίσκους βινυλίου μεταφράζοντας στοίχους τραγουδιών και σονέτα του Σαίξπηρ μέσα από αφηγήσεις, συνέβαλαν στην ένταση και το δράμα των σκηνών.

Η ερμηνεία των ηθοποιών ήταν εξαιρετική, μεταφέροντας με ένταση και βάθος τα συναισθήματα και τις εσωτερικές συγκρούσεις των χαρακτήρων, μιλώντας για την ερωτική επιθυμία και την ερωτική απελπισία των ηρώων της παράστασης.

Η παράσταση I am Falling in love είναι γεμάτη με συναισθηματική ένταση, μια συναρπαστική εμπειρία που αξίζει να δείτε!

#Χρυσούλα_Ζαφειράκη

#Φιλότεχνος

Piraeus Press – Πολιτισμός