Αρχική » Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία: Κακόγουστο και απαράδεκτο το τηλεοπτικό σποτ της “Εθνικής Δράσης για την Αντιμετώπιση της Παιδικής Παχυσαρκίας”!
Media Διατροφή

Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία: Κακόγουστο και απαράδεκτο το τηλεοπτικό σποτ της “Εθνικής Δράσης για την Αντιμετώπιση της Παιδικής Παχυσαρκίας”!

Επιτυγχάνει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από εκείνο που στοχεύει!!

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης σε παρέμβαση του στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24 αναφέρθηκε στην μεγάλη ανάγκη αντιμετώπισης του μείζονος “Εθνικού” μας Προβλήματος που ονομάζεται ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι το πρόβλημα είναι πολυπαραγοντικό και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ολιστικά με ουσιαστικές διαδραστικές παρεμβάσεις σε παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς και στους αρμόδια εμπλεκόμενους φορείς

Τέλος, καταδίκασε το απαράδεκτο και κακόγουστο τηλεοπτικό σποτ της “Εθνικής Δράσης για την Αντιμετώπιση της Παιδικής Παχυσαρκίας”, το οποίο και θεωρεί ότι στην πραγματικότητα μπορεί να επιτυγχάνει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από εκείνο που στοχεύει!
Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σχετικά με τα αντικείμενα της Παιδιατρικής Διατροφής και Παιδικής Παχυσαρκίας, καθιερώνοντας την Ημέρα Παιδιατρικής Διατροφής και εκπονώντας σχετικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα Διατροφικής Ενημέρωσης Επαγγελματιών Υγείας, τα οποία οδηγούν στην απόκτηση Επαγγελματικής Επάρκειας ως «ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ»
ΔΕΙΤΕ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Master Nutritionist in Pediatric Nutrition” είναι η πρώτη και μοναδικά Ολοκληρωμένη Εκπαίδευση, στην Ελλάδα, Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης στην Παιδιατρική Διατροφή, το οποίο εκτός από τη θεωρητική κατάρτιση υψηλών επιστημονικών προδιαγραφών παρέχει τη δυνατότητα πραγματοποίησης ολοκληρωμένης Πρακτικής Άσκησης, απόκτησης Εργαστηριακής εμπειρίας, αλλά και Εποπτείας / Ανάλυσης πραγματικών περιστατικών.

ΕΓΓΡΑΦΗ
Η κατανόηση των προστατευτικών και επιβαρυντικών παραγόντων στην παιδική διατροφή, συμβάλει στην ανάπτυξη τεχνικών τροποποίησης των διατροφικών επιλογών, της φυσικής δραστηριότητας, αλλά και των στόχων εκπαίδευσης του οικογενειακού περιβάλλοντος. Άλλωστε, αυτή είναι και η κατεύθυνση προσανατολισμού του Εθνικού Σχέδιου Δράσης για την Αντιμετώπιση της Παιδικής Παχυσαρκίας  αναπόσπαστο μέρος του οποίου αυτονόητα αποτελεί και ο Ειδικός Παιδιατρικής Διατροφής (Master Nutritionist in Pediatric Nutrition)
Σχεδιασμένο από Ειδικούς για Ειδικούς!Μόνο από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) της Ελληνικής Διατροφολογικής ΕταιρείαςΠληροφορίες:https://elde.gr/programma-ekseidikeusis-paidiki-diatrofi-mnp…
*Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)  της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES ΚΔΒΜ) είναι  αδειοδοτημένο από το Υπουργείο Παιδείας με Αρ. Μητρώου: 2350120.
ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES Κ.Δ.Β.Μ.Prompona 27, 111 43, Athens Greece