Αρχική » Διαιτολόγος αποκαλύπτει τις τροφές που κάνουν ίδια δουλειά στο αδυνάτισμα με την ουσία σεμαγλουτίδη
Κόσμος

Διαιτολόγος αποκαλύπτει τις τροφές που κάνουν ίδια δουλειά στο αδυνάτισμα με την ουσία σεμαγλουτίδη

Διάσημοι, όπως ο Έλον Μασκ, στράφηκαν σε φάρμακα για διαβητικούς για να χάσουν κιλά, αλλά έχουν παρενέργειες – Υπάρχουν τρόφιμα που λειτουργούν το ίδιο χωρίς επιπτώσεις στην υγεία

Παγκόσμια… τρέλα έχει πιάσει όσους θέλουν να αδυνατίσουν και στρέφονται σε φάρμακα που είναι ενάντια του διαβήτη, καθώς περιέχουν την δραστική ουσία σεμαγλουτίδη. Τέτοια φάρμακα όμως, μπορεί να βοηθούν στο αδυνάτισμα, αλλά φέρνουν και παρενέργειες. Αντίθετα, υπάρχουν τροφές που κάνουν την ίδια λειτουργία χωρίς δυσάρεστες συνέπειες, σύμφωνα με διαιτολόγο και λέκτορα στο Πανεπιστήμιο του Newcastle στην Αυστραλία.

Η δόκτωρ Emma Beckett έκανε μια ανάλυση στο The Conversation για τον τρόπο λειτουργίας αυτών των φαρμάκων στον οργανισμό.

Η αλήθεια είναι ότι η σεμαλουτίδη έχει εγκαινιάσει μια νέα εποχή στον πόλεμο κατά της παχυσαρκίας και απουελεί μια θεραπεία που αγαπήθηκε από τους αστέρες στο Χόλιγουντ, καθώς προωθεί την απώλεια βάρους μιμούμενη τις δράσεις μιας ορμόνης που απελευθερώνεται στο έντερο μετά το φαγητό.

Αναγκάζει το πάγκρεας να παράγει περισσότερη ινσουλίνη, καθώς η ορμόνη GLP-1 ανατροφοδοτεί τον εγκέφαλο και μας κάνει να αισθανόμαστε πλήρεις. Ως αποτέλεσμα, η σεμαγλουτίδη μπορεί να σταματήσει τους χρήστες από την υπερκατανάλωση τροφής.

Αλλά δεν είναι χωρίς παρενέργειες, με τους χρήστες να παραπονιούνται συνήθως για ναυτία, δυσκοιλιότητα και διάρροια μετά τη λήψη του φαρμάκου.

«Τα θρεπτικά συστατικά που προκαλούν την έκκριση GLP-1 είναι μακροθρεπτικά συστατικά. Υπάρχουν ενδείξεις ότι επιλέγοντας τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αυτά τα θρεπτικά συστατικά, τα επίπεδα GLP-1 μπορούν να αυξηθούν», έγραψε αρχικά η δόκτωρ Emma Beckett και συνέχισε ως εξής:

«Αυτό σημαίνει ότι μια υγιεινή διατροφή, υψηλή σε θρεπτικά συστατικά που διεγείρουν το GLP-1 μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα του. Θα μπορούσε να είναι τρόφιμα με καλά λιπαρά, όπως το αβοκάντο ή οι ξηροί καρποί, ή άπαχες πηγές πρωτεΐνης όπως τα αυγά. Και τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζυμώσιμες ίνες, όπως τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τροφοδοτούν τα βακτήρια του εντέρου μας, τα οποία στη συνέχεια παράγουν λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας ικανά να προκαλέσουν έκκριση GLP-1».

Πάντως, πολλοί διάσημοι προτιμούν την… ευκολία του φαρμάκου και μέσα σε αυτούς που έχουν παραδεχτεί τη χρήση τους είναι ο Έλον Μασκ.

Πηγή www.news.gr

Recent Comments