Αρχική » Η εικαστικός Κικί Περιβολάρη
Τέχνες

Η εικαστικός Κικί Περιβολάρη

Παιχνίδια με το χαρτί στο πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη

Την γοητεύουν το χαρτί, τα χρώματα και η σχέση με τους  με το σχήμα και το φυσικό φως.

Κοσμήματα και ρούχα, φεγγάρια, γιαπωνέζικοι κήποι, καράβια με μπετόν και χαρτί, χριστουγεννιάτικες μπάλες, μικρές παιδικές συνθέσεις, origami, μεγάλες φιγούρες  συνθέτουν τον προσωπικό κόσμο της εικαστικού Κικί Περιβολάρη.

Ένα κόσμο που  εξελίχθηκε μέσα από  συμμετοχές με ξεχωριστά έργα σε σημαντικές εκθέσεις και  την στενή σχέση που ανέπτυξε  μέσα στα χρόνια με το Μουσείο Μπενάκη . Όλα ξεκίνησαν  με το project του πωλητηρίου ¨Μαμά φτιάξε μου μια μάγισσα¨ Στη συνέχεια η  Δέσποινα Γερουλάνου την παρότρυνε εκτιμώντας την δουλειά της  όπως λέει η ίδια να πάρει μέρος με και με άλλα έργα. 

Η αποδοχή των εκθεμάτων της,  ήταν μεγάλη και η συνεργασία συνεχίστηκε κάνοντας τη σχέση της με το Μουσείο Μπενάκη πιο στενή. Έτσι το 2013 ήρθαν οι «Κόκκινες πόλεις-αναζητήσεις στην ύλη» και πρόσφατα το project «Ύφασμα»  και η συμμετοχή της στην «Εύθραυστη χειροτεχνία» μαζί με άλλους έξι καλλιτέχνες οι οποίοι εμπνέονται και δημιουργούν από τη νέα έκθεση του Μουσείου Μπενάκη Νίκος Αλεξίου Η συλλογή.

Με ένα σχεδόν απρόσμενο τρόπο η Κικί Περιβολλάρη ήρθε σε επαφή με τα φράκταλ και γοητεύτηκε. Γιατί όπως σημειώνει η ίδια «η φρακταλική γεωμετρία, μπορεί να απεικονίσει πολύπλοκες φυσικές δομές, φύλλα, δέντρα, σύννεφα, κύτταρα, γαλαξίες.»

Ένα γοητευτικό ταξίδι μέσα από χάρτινες αφηγήσεις δημιουργώντας φόρμες που συνεχώς αλλάζουν, ξεκίνησε .

Τι είναι τα φράκταλ και γιατί εμπνέουν την Κικί Περιβολάρη;

«Ενα σχεδίασμα λέει η ίδια που δεν έχει αρχή και τέλος. Ένα σχεδίασμα μαγικών εικόνων από χαρτί. Χαρτιά που τοποθετούνται κάθετα στο τελάρο με το φως να παρασύρει σε κίνηση την εικαστική επιφάνεια σε ένα κόσμο διαρκούς αλλαγής.»

 Η Κικί Περιβολάρη μετρά πολλά χρόνια στο χώρο της τέχνης.

Τα έργα της παρουσιάζονται έως 14 Απριλίου στο πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς.

Recent Comments