Αρχική » Θετικό σε στρεπτόκοκκο και RSV το 4χρονο αγοράκι που πέθανε στη Θεσσαλονίκη 
Ελλάδα

Θετικό σε στρεπτόκοκκο και RSV το 4χρονο αγοράκι που πέθανε στη Θεσσαλονίκη 

Δραματικές στιγμές βιώνει η οικογένεια του 4χρονου αγοριού από τη Θάσο που πέθανε τη Δευτερα, μετά από σύντομη νοσηλεία στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

«Το παιδάκι ήταν θετικό στον στρεπτόκοκκο, σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβα από τους ιατρούς», τόνισε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο MEGA.

«Είχε πυρετό στο σπίτι του δυο – τρεις μέρες. Πήγε στο Κέντρο Υγείας το Σάββατο… Η συμβουλή μας είναι ότι οι γονείς θα πρέπει να σπεύδουν αμέσως στον γιατρό» πρόσθεσε ο κ.Γιαννάκος.  

Οι αιχμές της θείας του παιδιού

«Είπαν ότι το παιδί έπαθε πνευμονία. Αρρώστησε, είχε πυρετό. Προχθές, το έφεραν στο κέντρο υγείας τη νύχτα. Το πήγαν στην Καβάλα και εκεί κατάλαβαν ότι δεν είχε ζωή το παιδί. Από εκεί το πήγαν στη Θεσσαλονίκη στο Ιπποκράτειο, ξεψύχησε» περιγράφει συγκλονισμένη η θεία του παιδιού.

Αφήνει αιχμές ότι στο κέντρο υγείας όπου απευθύνθηκαν πρώτα οι γονείς για βοήθεια, δεν «λειτούργησαν» όπως θα έπρεπε.

«Στο κέντρο υγείας είπαν ότι δε χρειάζεται να το πάτε καν στην Καβάλα… Το παιδί δεν είχε προβλήματα υγείας».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο τετράχρονος από τον Ποτό της Θάσου μεταφέρθηκε από τους γονείς του, ανήμερα των Θεοφανείων, στο Κέντρο Υγείας Πρίνου με εμπύρετη λοίμωξη του αναπνευστικού. Αρχικά νοσηλεύτηκε στο κέντρο Υγείας και το πρωί της Δευτέρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο Καβάλας, καθώς η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, το παιδί δεν έπασχε από υποκείμενο νόσημα.

Στο νοσοκομείο της Καβάλας κρίθηκε αναγκαίο το παιδί να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

H ανακοίνωση του νοσοκομείου

Για στρεπτόκοκκο αλλά και για αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV) μιλά η ανακοίνωση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου για τον θάνατο του 4χρονου αγοριού. 
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση έχει ως εξης: 
«Άρρεν 4,5 ετών, μεταφέρθηκε από τους οικείους του στο κέντρο υγείας Πρίνου κατά τις βραδινές ώρες της 6ης Ιανουαρίου με κλινική εικόνα εμπύρετης βρογχιολίτιδας, όπου και αντιμετωπίστηκε αρχικά. Λόγω επιδείνωσης της κλινικής εικόνας κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο ΓΝ Καβάλας. Λόγω περαιτέρω επιδείνωσης της γενικής κατάστασης με επιμονή του εμπύρετου, αναπνευστική δυσχέρεια και συνοδό αιμοδυναμική αστάθεια, αποφασίστηκε η διασωλήνωση του ασθενούς και η διακομιδή του για περαιτέρω υποστήριξή του στη ΜΕΘ Παίδων του Γ.Ν.Θ Ιπποκράτειο. Ο ασθενής εισήχθη στις 7 Ιανουαρίου απογευματινές ώρες σε πολύ βαρειά γενική κατάσταση. Παρά τις προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και τη μέγιστη αναπνευστική και λοιπή υποστήριξη κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα.
Από ειδική μικροβιολογική εξέταση των βρογχικών εκκρίσεων, που πραγματοποιήθηκε στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, προέκυψε θετικό αποτέλεσμα για RSV (αναπνευστικό συγκυτιακό ιό) καθώς και για πυογόνο στρεπτόκοκκο (streptococcus pyogenes).

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και τη συμπαράστασή μας στο βαρύ πένθος τους.

Εκ της Διοικήσεως του Νοσοκομείου»

Πηγή www.protothema.gr

Recent Comments