Αρχική » Σοκάρουν οι νέες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών: Πατέρας προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των δύο κορών του
Ελλάδα

Σοκάρουν οι νέες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών: Πατέρας προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των δύο κορών του

Φρίκη προκαλεί μια νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και μάλιστα από τον ίδιο τους τον πατέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από αναζητήσεις αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, εντοπίστηκε, προσήχθη και συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της 5ης Φεβρουαρίου 2024 ένας 55χρονος κατηγορούμενος, δυνάμει εντάλματος σύλληψης του 14ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ο 55χρονος Έλληνας διώκονταν με ένταλμα για απόπειρα βιασμού κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου συμπληρώσαντος τα 14 έτη και μη συμπληρώσαντος, τελεσθείσα από οικείο, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, δυνάμει σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, ο οποίος τυγχάνει βιολογικός πατέρας των δύο κοριτσιών (γεννημένες το 2005 στην Αθήνα και το 2002 στην Αθήνα), σε μη επακριβώς προσδιορισθέντα χρόνο, από το έτος 2014 ως και το έτος 2019 και ενόσω οι κόρες του ήταν ανήλικες, εκμεταλλευόμενος την απουσία της μητέρας αυτών από την οικία τους, προέβαινε κατ’ επανάληψη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος τους.

Η δικογραφία της διενεργηθείσας προκαταρκτικής εξέτασης υπεβλήθη στις 18 Απριλίου 2023 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, απ’ όπου, αφού του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα προαναφερόμενα αδικήματα, παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση στο 14ο Ανακριτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Αθηνών και εκδόθηκε το ανωτέρω ένταλμα σύλληψης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε πρωινές ώρες σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών/ Τμήμα Εκτελέσεων Αποφάσεων και Βουλευμάτων και εν συνεχεία στον αρμόδιο Ανακριτή για την εκτέλεση του εντάλματος.

Ασελγούσε στην κόρη της συντρόφου του από έξι ετών

Παράλληλα, οι αστυνομικοί προχώρησαν και στη σύλληψη ενός 54χρονου από τις Φιλιππίνες, διωκόμενου με ένταλμα για κατάχρηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, σχηματίστηκε δικογραφία αυτεπάγγελτης προανάκρισης σε βάρος του συλληφθέντα, για τα παραπάνω αδικήματα, καθώς, όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα έρευνα, ο κατηγορούμενος, ο οποίος τυγχάνει σύντροφος της μητέρας της ανήλικης, σε μη επακριβώς προσδιορισθέντα χρόνο, πάντως από όταν η ανήλικη ήταν στην ηλικία των έξι ετών, εν απουσία της μητέρας της από την οικία και εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του, προέβαινε κατ’ επανάληψη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της, με τελευταία φορά τον Σεπτέμβριο το 2022, όταν ο συλληφθείς επιχείρησε να έλθει σε συνουσία μαζί της, πράξη που δεν ολοκληρώθηκε, διότι η ανήλικη αντέδρασε και διέφυγε τρέχοντας.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στις 6 Νοεμβρίου 2023 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών απ’ όπου ασκήθηκε σε βάρος του ανωτέρω ποινική δίωξη για τα προαναφερόμενα αδικήματα και ακολούθως παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση στο 12ο Ανακριτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Αθηνών, απ’ όπου και εκδόθηκε το ανωτέρω Ένταλμα Σύλληψης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών/ Τμήμα Εκτελέσεων Αποφάσεων και Βουλευμάτων και εν συνεχεία στον αρμόδιο Ανακριτή για την εκτέλεση του εντάλματος.

Πηγή www.news.gr

Recent Comments