Αρχική » Ολυμπιακός- Σλοβάτσκο 2-1: Με… δοκιμασμένη συνταγή
Αθλητικά

Ολυμπιακός- Σλοβάτσκο 2-1: Με… δοκιμασμένη συνταγή

Με σούπερ Φορτούνη και εκτελεστή Ελ Αραμπί, ο Ολυμπιακός νίκησε στο πρώτο του φιλικό με 2-1 την Σλοβάτσκο. Καλά στοιχεία στο στυλ παιχνιδιού του Μαρτίνεθ οι «ερυθρόλευκοι».

Με πολύ καλή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο και τους Φορτούνη, Ελ Αραμπί πρωταγωνιστές, ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-1 την τσεχική Σλοβάτσκο στο πρώτο του φετινό φιλικό και έδειξε ότι μπαίνει στο στυλ παιχνιδιού που θέλει να εφαρμόσει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει ακόμη μεταγραφές, η ελληνική ομάδα έδειξε ότι έχει βάσεις για τη συνέχεια, περιμένοντας τις ενισχύσεις. Ο Ελ Αραμπί έβαλε τα δύο γκολ στο πρώτο μέρος, μείωσαν οι Τσέχοι στις αρχές της επανάληψης.

Από το πρώτο λεπτό στο φιλικό στο βροχερό κατά διαστήματα Σβατς ο Ολυμπιακός είχε διάθεση για να παίξει μεθοδικά και να ελέγξει το παιχνίδι με κυκλοφορία μπάλας. Στο 4-2-3-1 του Μαρτίνεθ υπήρξε καλή εφαρμογή και συμμετοχή όλων των παικτών, με τον Καρβάλιο μπροστά από τον Μπουχαλάκη να κάνουν καλή δουλειά και τους Φορτούνη, Μπιέλ, Βρουσάι να συνεργάζονται άψογα με τον Ελ Αραμπί. Με επιθετικές βοήθειες από τα ανεβάσματα των μπακ, ειδικά του Ροντινέι.

Ο Ελ Αραμπί έχασε ευκαιρία στο 14’ από γύρισμα του Βραζιλιάνου μπακ, όμως στο 29’ δεν άφησε αναξιοποίητη τη γρήγορη κάθετη του Μπιέλ μετά τη συνεργασία των Φορτούνη, Βρουσάι. Ο Μαροκινός πλάσαρε ιδανικά για να ανοίξει το σκορ. Και λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους ο ίδιος έκανε το 2-0. Ο Φορτούνης έκλεψε από δύο Τσέχους, πέρασε υποδειγματική πάσα στον χώρο και ο Ελ Αραμπί παρότι τραβήχτηκε δεξιά, έκανε το τέλειο πλασέ. Λίγο νωρίτερα, στο 40’, ο Τζολάκης πραγματοποίησε πολύ δύσκολη και εντυπωσιακή απόκρουση σε κοντινή κεφαλιά του Μίχαλικ. Ένα πολύ καλό πρώτο μέρος για την ομάδα του Μαρτίνεθ, με όρεξη και καλές συνεργασίες. Κάποια λάθη στην άμυνα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αλλά τα διόρθωναν ο Μπα και ο Τζολάκης.

Με πέντε αλλαγές άρχισε το β΄μέρος ο Ολυμπιακός και τον Ντόη σε ρόλο αμυντικού χαφ, αλλά η Σλοβάτσκο μείωσε στο 49′ με τον Γιουρόσκα μετά από ωραία προσπάθεια του Κιμ. Στο 56′ ο Βρουσάι από μπαλιά του Φορτούνη και στο 57΄ο ίδιος ο Φορτούνης με σουτ νικήθηκαν από τον γκολκίπερ της Σλοβάτσκο με τον Ολυμπιακό να βρίσκει και πάλι το ρυθμό του. Πολύ ωραία προσπάθεια από Μασούρα και Φορτούνη στο 60′, αλλά το σουτ του Ντόη ήταν άστοχο.

Στο 65′ μπήκαν και οι υπόλοιποι αναπληρωματικοί (μόνο ο Χουάνγκ δεν έπαιξε), με σέντερ φορ τον Μασούρα, χαφ τους Ντόη, Λιάτσο, δεκάρι τον Πέπε και εξτρέμ Ζινκερνάγκελ και Μπουτούτσι. Το ματς είχε χάσει το ρυθμό του, έγινε και κάπως νευρικό σε ορισμένες στιγμές, με τον Μαρτίνεθ πάντως να βγάζει συμπεράσματα για όλους τους παίκτες του.

Στο 76′ ο Μασούρας δεν πρόλαβε την ωραία σέντρα του Μπουτούτσι, με το ματς να «σβήνει» στη συνέχεια παρά την προσπάθεια της Σλοβάτσκο να ισοφαρίσει. Ο Χόλτζερ είχε σέντρα στο 89′ που έδιωξε ο Πασχαλάκης και ο Πέπε ένα σουτ στο 90′ που κόντραρε σε κόρνερ.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός – Σλοβάτσκο 2-1

Γήπεδο: Σβατς (Αυστρία)

Σκόρερ: 29’, 44’ Ελ Αραμπί – 49′ Γιουρόσκα

Διαιτητής: Μπινγκόλ Ολτσάι (Τουρκία)

Κίτρινες: 51′ Ανδρούτσος – 37’ Κιμ

Συνθέσεις

Ολυμπιακός: Τζολάκης (46′ Πασχαλάκης), Ροντινέι (46′ Ανδρούτσος), Ντόη, Μπα (65′ Μπαγκαλιάνης), Ρέαμπτσιουκ (46′ Ραμόν), Μπουχαλάκης (46′ Ρέτσος), Καρβάλιο (65′ Πέπε), Φορτούνης (65′ Λιάτσος), Μπιέλ (46′ Μασούρας), Βρουσάι (65′ Μπουτούτσι), Ελ Αραμπί (65′ Ζινκερνάγκελ)

Σλοβάτσκο: Χέτσα, Κάντλετς, Ρέινμπερκ, Χόφμαν, Τράβνικ (61′ Καλαμπίσκα), Χάβλικ, Πετρζέλα, Ντόσκι (61′ Ντάνιτσεκ), Κιμ (75′ Χόλτσερ), Μίχαλικ, Γιουρόσκα (75′ Μπράντνερ)

Πηγή: fosonline.gr

Recent Comments