Αρχική » Παλικάρια με δέκα παίκτες οι Κρητικοί. Έσωσαν το αήττητο στο 97’ οι πράσινοι: Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-1
Αθλητικά

Παλικάρια με δέκα παίκτες οι Κρητικοί. Έσωσαν το αήττητο στο 97’ οι πράσινοι: Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-1

Ο ΟΦΗ αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 8’, αλλά υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό σε ισοπαλία (1-1). Οι Κρητικοί προηγήθηκαν με τον Λάρσον (58’), οι πράσινοι έσωσαν το αήττητο με τον Ιωαννίδη (97’).

Ματς-θρίλερ έγινε στην Λεωφόρο στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ (1-1). Οι Κρητικοί έμειναν με δέκα παίκτες εξαιτίας αποβολής του Γαλλοιβοριανιού στόπερ Γιοχού στο 8’, αλλά κόντρα σε όλα τα προγνωστικά έφυγαν με παλικαρίσιο πόντο την Αθήνα.

Οι γηπεδούχοι αξιοποιώντας το αριθμητικό μειονέκτημα του αντιπάλου, πίεσαν ασφυκτικά, είχαν κατοχή μπάλας 70%, προσπάθειες εντός εστίας 14-2 και 13 κερδισμένα κόρνερ. Τίποτα από τα παραπάνω, ούτε το δοκάρι του Παλάσιος στο 51’ μετουσιώθηκαν σε γκολ. Έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια, ενώ και οι Κρητικοί αμύνονταν εξαιρετικά.

Με κλειστές γραμμές, αλάνθαστοι στο ανασταλτικό σκέλος του παιχνιδιού οι παίκτες του Βάλντας Νταμπράουσκας αγωνίστηκαν με πάθος, αυταπάρνηση, έπαιξαν και με τα νεύρα των αντιπάλων κάνοντας καθυστερήσεις σε καίρια σημεία του ματς και λίγο έλειψε να φύγουν νικητές με την κεφαλιά του Λάρσον (58’). Αυτός που έδωσε το αήττητο του Παναθηναϊκού είναι ο συνήθης ύποπτος Φώτης Ιωαννίδης που σκόραρε στο 97’. Έτσι ο Παναθηναϊκός έμεινε τέσσερις πόντους μπροστά από την ΑΕΚ και δέκα από τον Ολυμπιακό στο τέλος του 2022.

ΤΑ ΓΚΟΛ
58’: Ο Μπαλογιάννης έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Λάρσον πήρε την κεφαλιά, ο Μπρινιόλι απέκρουσε δύσκολα στα όρια της γραμμής, την οποία πέρασε η μπάλα, όπως επιβεβαίωσε ο έλεγχος από το VAR (0-1).
97’: Ο Ιωαννίδης έκανε την ντρίμπλα στυο ύψος του πέναλτι επί του Γιαννούλη, σούταρε η μπάλα κόντραρε και στον Διαμαντή και κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 1-1.

Η μικρογραφία
Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης
Σκόρερ: 97′ Ιωαννίδης-58’ Λάρσον.
Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Μαρινάκης, Ντίκο, Ντουρμισάι, Διαμαντής.
Κόκκινη: Γιοχού (απευθείας στο 8’)

Οι συνθέσεις
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (83’ Βαγιαννίδης), Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ (83’ Σάντσες), Κουρμπέλης (60’ Ιωαννίδης), Τσέριν, Πέρεθ, Μπερνάρ, Παλάσιος (71’ Βέρμπιτς), Σπόραρ.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Mανδάς, Γιοχού, Διαμαντής, Πασαλίδης (72’ Γιαννούλής), Λάρσον, Μαρινάκης (λ. τ. 46’ Ντουρμισάι), Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Ντιουσέ, Τοράλ (82’ Περέα), Ντίκο (72’ Νέιρα).

Πηγή: fosonline.gr

Recent Comments