Αρχική » Ελλάδα-Ιρλανδία 2-1: Έχει την συνταγή, έχει και ψυχή!
Αθλητικά

Ελλάδα-Ιρλανδία 2-1: Έχει την συνταγή, έχει και ψυχή!

Η Εθνική Ελλάδος επικράτησε με 2-1 της Ιρλανδίας με τα γκολ των Μπακασέτα και Μασούρα δείχνοντας ανωτερότητα και χαρακτήρα και έκανε το «δύο στα δύο» στον όμιλό της!

Το «δύο στα δύο» έκανε η Εθνική Ελλάδος στον Β’ Όμιλο των European Qualifiers νικώντας με 2-1 την Ιρλανδία στην θερμή «OPAP Arena»!

Η «γαλανόλευκη» ήταν σταθερά ανώτερη και άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Τάσου Μπακασέτα στο 15’ όμως είδε τους Ιρλανδούς να την «πληγώνουν» από μια στημένη μπάλα, με τον Κόλινς στο 27’.

Οι παίκτες του Πογιέτ όμως εκτός από ποιότητα, έδειξαν πως διαθέτουν και χαρακτήρα, καταφέρνοντας να πάρουν την νίκη χάρη στο γκολ του Γιώργου Μασούρα στο 49’!

Έτσι η Εθνική Ελλάδος ανέβηκε στην δεύτερη θέση του ομίλου με 6 βαθμούς, τρεις περισσότερους από την Ολλανδία και τρεις λιγότερους από την πρώτη Γαλλία που έχει ματς παραπάνω και την οποία αντιμετωπίζει την Δευτέρα (19/6, 21:45) στο Παρίσι!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η «γαλανόλευκη» μπήκε δυνατά βάζοντας στα καρέ της την Ιρλανδία και ο Μαυροπάνος ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος για την Εθνική, πιάνοντας ένα όμορφο γυριστό σουτ στο 5’ αναγκάζοντας τον Μπαζούνου σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Εν τέλει το γκολ δεν άργησε να έρθει! Ο Μπάλντοκ έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Ο’ Ντάουντα ύψωσε το χέρι του και αφού ο Λέχνερ είδε την φάση στο VAR καταλόγισε πέναλτι. Ο Τάσος Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα δυνατά και στο κέντρο της εστίας και έβαλε σε ρόλο οδηγού την Ελλάδα στο 15’.

Η δύναμη της Ιρλανδίας στα στημένα ήταν δεδομένη, έτσι αποδείχθηκε και στο 27’ ο Κόλινς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά την κεφαλιά του Φέργκιουσον από κόρνερ του Σμολμπον με τον Λέχνερ να καταλογίζει οφσάιντ. Ο έλεγχος όμως από το VAR έδειξε πως το γκολ ήταν κανονικό και έτσι η Ιρλανδία ισοφάρισε.

Στο 33’ ο Πέλκας «μπούκαρε» στην περιοχή από αριστερά όμως το τελείωμά του ήταν κακό, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μπακασέτας απείλησε με σουτ εκτός περιοχής σηματοδοτώντας την προσπάθεια της «γαλανόλευκης» να ανακτήσει τα ηνία του ματς.

Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο η Ελλάδα μπήκε δυνατά με στόχο να σκοράρει ξανά. Και το πέτυχε στο 49’ με έναν πραγματικά ξεχωριστό τρόπο. Ο Μπακασέτας πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Τζόνστον κόβοντας την Ιρλανδική άμυνα στα δύο και ο Γιώργος Μασούρας με ψύχραιμο, φαλτσαριστό σουτ με το δεξί «έγραψε» το 2-1 δίνοντας ξανά το προβάδισμα στην Εθνική.

Όσο περνούσε η ώρα, η Εθνική άρχισε να διαχειρίζεται το παιχνίδι, με την Ιρλανδία να προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανακτήσει την μπάλα. Αποτέλεσμα, ορισμένες πολύ δυνατές μονομαχίες, κυρίως στην μεσαία γραμμή.

Στο φινάλε η Ιρλανδία προσπάθησε να «κλέψει» τον βαθμό όμως η Ελληνική άμυνα ήταν σωστά τοποθετημένη και ο Βλαχοδήμος έσβησε τις οποιεσδήποτε «φωτιές» πήγαν να ανάψουν οι φιλοξενούμενοι!

Η Ιρλανδία μάλιστα τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε στο 94’ ο Ντόχερτι.

Έτσι η Εθνική Ελλάδος έχει πλέον 6 βαθμούς έπειτα από δύο ματς και πηγαίνει την Δευτέρα στην Γαλλία (19/6, 21:45) για να διεκδικήσει με αξιώσεις ένα θετικό αποτέλεσμα που θα της δώσει σημαντική βάση πρόκρισης στο Euro!

Μικρογραφία

Ελλάδα – Ιρλανδία 2-1

Γήπεδο: «OPAP Arena»

Διαιτητής: Χ. Λέχνερ (Αυστρία)

Σκόρερ: 15’ Μπακασέτας (πεν.), 49’ Μασούρας – 27’ Κόλινς

Κίτρινες: 35΄ Μάνταλος, 65’ Πέλκας, 76’ Μπακασέτας – 76’ ΜακΚλιν

Κόκκινες: 90′ +4′ Ντόχερτι

Οι ενδεκάδες:

ΕΛΛΑΔΑ (Γ. Πογιέτ): Βλαχοδήμος – Τσιμίκας, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Μπάλντοκ – Κουρμπέλης, Μπακασέτας (90’+4’ Τζαβέλλας), Μάνταλος (90’ Σιώπης) – Πέλκας (70’ Φούντας), Μασούρας, Παυλίδης (70’ Γιακουμάκης)

ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Σ. Κένι): Μπαζούνου, Ίγκαν, Κόλινς, Λένιχαν (89’ Πάροτ), Ντόχερτι, Ο’Ντάουντα (53’ ΜακΚλιν), Κουλέν, Σμολμπον (53’ Νάιτ), Μολούμπι (82’ Ομπαφέμι), Άιντα (46’ Τζόνστον), Φέργκιουσον

Πηγή: fosonline.gr

Recent Comments