Αρχική » Παναθηναϊκός- ΑΕΚ 0-0: Παράταση στην αγωνία!
Αθλητικά

Παναθηναϊκός- ΑΕΚ 0-0: Παράταση στην αγωνία!

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 στο ντέρμπι της Λεωφόρου με τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν την υπεροχή, πολλές ευκαιρίες αλλά να μην σκοράρουν.

Η ΑΕΚ είχε την μεγάλη ευκαιρία να πάρει… παράσταση τίτλου στη Λεωφόρο, αλλά ήταν άστοχη στις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε και το ντέρμπι της Αθήνας με τον Παναθηναϊκό έληξε ισόπαλο 0-0 παρατείνοντας την αγωνία.

Τυπικά ο Παναθηναϊκός διατηρεί το προβάδισμα, καθώς έχει υπέρ του την ισοβαθμία, αλλά είναι σαφές πως τα επόμενα παιχνίδια θα κρίνουν τον πρωταθλητή.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε αποκλειστικά στην ΑΕΚ, καθώς έπαιξε δυνατά, πίεσε ασφυκτικά, δεν άφησε τον Παναθηναϊκό να «απλώσει» το παιχνίδι του, είχε δύο δοκάρια και υποχρέωσε τον αντίπαλό της να πασχίζει να γλιτώσει το γκολ.

Ο Τσούμπερ δύο φορές στο 3’ και στο 35’ δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Μπρινιόλι στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον τρόπο να «μπλοκάρουν» τους Πέρεθ και Τσέριν οι οποίοι κάνουν συνήθως το παιχνίδι για το «τριφύλλι» και βρίσκονταν συνεχώς στην επίθεση.

Από το 35’ κι έπειτα ο Παναθηναϊκός άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι καθώς επέλεξε να αναπτυχθεί από τα άκρα χωρίς όμως να απειλήσει άμεσα τον Αθανασιάδη, που είχε μια καλή επέμβαση στο 45’ σε κεφαλιά του Σπόραρ από εκτέλεση φάουλ.

Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μουκουντί έκοψε αντικανονικά τον Σπόραρ, που έφευγε στην αντεπίθεση και έπρεπε να δεχθεί δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η υπεροχή της ΑΕΚ συνεχίστηκε και στο β’ μέρος με τους παίκτες της να χάνουν δύο πολύ καλές ευκαιρίες με το ξεκίνημα της δράσης και τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να κρατήσει τη μπάλα στην κατοχή του χωρίς αποτέλεσμα.

Στο 75’ ο Γιοβάνοβιτς πέρασε στα χαφ τους Πέρεθ, Τσόκαϊ και Κουρμπέλη για να κόψει την ανάπτυξη των φιλοξενουμένων, ενώ ο Αλμέιδα τους Άμραμπατ, Μάνταλο, Φερνάντες, δίνοντας ακόμα πιο επιθετικό τόνο στην ενδεκάδα του.

Δεν άλλαξε όμως τίποτε και οι δύο ομάδες έφυγαν από τη Λεωφόρο έχοντας στις αποσκευές τους από έναν βαθμό.

Μικρογραφία

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΕΚ 0-0

Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»

Διαιτητής: Αρτούρ Σοάρες Ντίας (Πορτογαλία)

Σκόρερς:

Κίτρινες: Μάγκνουσον (43’), Κουρμπέλης (85’) – Γιόνσον (24’), Μουκουντί (44’), Βίντα (72’), Μάνταλος (90’)

Κόκκινη: –

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι- Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ- Πέρεθ, Κουρμπέλης (88’ Βέρμπιτς), Τσέριν (λ.τ. 46’ Μαντσίνι) – Μπερνάρ (59’ Κλεϊνχέισλερ), Παλάσιος (72’ Τσόκαϊ), Σπόραρ (59’ Ιωαννίδης)


ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης- Ρότα (λ.τ.21΄ Πινέδα), Χατζισαφί, Βίντα, Μουκουντί- Γαλανόπουλος (75’ Μάνταλος), Γιόνσον (69’ Σιμάνσκι) – Γκατσίνοβιτς(75’ Άμραμπατ), Ελίασον (75’ Φερνάντες), Τσούμπερ- Γκαρσία.

Πηγή: fosonline.gr

Recent Comments