Αρχική » Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ 1-1: Χαλάρωσε και γκέλαρε!
Αθλητικά

Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ 1-1: Χαλάρωσε και γκέλαρε!

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε πολύ νωρίς, αλλά επαναπαύθηκε και ο ΠΑΟΚ τον… τιμώρησε με το τελικό 1-1 στη Λεωφόρο. Ίδια αποτελέσματα με την ΑΕΚ πρέπει να φέρουν πλέον οι «πράσινοι» στις τελευταίες δύο αγωνιστικές για να πάρουν τον τίτλο.

Ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να πάρει μια νίκη… μισό τίτλο στη Λεωφόρο απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά ήρθε ισόπαλος 1-1 και πλέον στις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα πρέπει να φέρει τα ίδια αποτελέσματα με την ΑΕΚ για να πάρει τον τίτλο.

Παρά το προβάδισμα που πήρε στην αρχή του ματς η ομάδα του Γιοβάνοβιτς δεν εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία, έμεινε πίσω και επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να ανέβει και να διεκδικήσει ακόμα και τη νίκη.

Οι «πράσινοι» ευτύχησαν να προηγηθούν πολύ νωρίς στην αναμέτρηση, καθώς μόλις στο 9’ με τον Μαντσίνι να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Σπόραρ και να κάνει το 1-0.

Ωστόσο τράβηξαν πίσω τις γραμμές τους και περίμεναν τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ανέλαβε δράση, πήρε χώρο και άρχισε να πιέζει όχι πάντα με ορθόδοξο τρόπο είναι αλήθεια, την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μια σημαντική ευκαιρία στο 39’ με τον Μπρινιόλι να αποκρούει μια προβολή του Μπράντον Τόμας, ενώ στο 45’ ο Μπερνάρ από δύσκολη θέση διαγώνια με το τέρμα έχασε κι αυτός μια μεγάλη ευκαιρία.

Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 1-0.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν πολύ καλύτεροι, είχαν την ευχέρεια να κυκλοφορούν σωστά και γρήγορα τη μπάλα φτάνοντας αρκετές φορές με αξιώσεις μέσα στην περιοχή του Μπρινιόλι και ο Ιταλός να διώχνει τους κινδύνους.

Ωστόσο στο 60’ με τον Μπράντον Τόμας κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1, καθώς ο Ισπανός με ένα… σλάλομ έφτασε απέναντι στον Μπρινιόλι στέλνοντας τη μπάλα δοκάρι και μέσα.

Ο Γιοβάνοβιτς έβγαλε τον εξαφανισμένο Σπόραρ και πέρασε τον Ρούμπεν Πέρεθ για να ισορροπήσει την κατάσταση στα χαφ.

Ο Παναθηναϊκός έχασε κάποιες ευκαιρίες είχε δοκάρι με τον Μαντσίνι στο 80’, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σένκεφελντ με απευθείας κόκκινη.

Στον υπολειπόμενο χρόνο κάποιες αναιμικές προσπάθειες των γηπεδούχων δεν είχαν αποτέλεσμα με τις δύο ομάδες να αφήνουν τον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου ισόπαλες 1-1.

Μικρογραφία

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ 1-1


Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»

Διαιτητής: Γκρεγκ Πόουσον (Αγγλία)

Σκόρερς: Μαντσίνι (9’) – Τόμας (60’)

Κίτρινες: Μαντσίνι (41’), Χουάνκαρ (76’), Ιωαννίδης (94’) – Α. Ζίβκοβιτς (69’)


Κόκκινη: Σένκεφελντ (84’)

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι- Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ-Τσόκαϊ (86’ Μάγκνουσον), Τσέριν, Μπερνάρ (74’ Κλέινχεϊσλερ), Μαντσίνι (86’ Παλάσιος) -Ιωαννίδης, Σπόραρ (61’ Ρούμπεν)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι- Λύρατζης (81’ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Ρ. Σοάρες- Ντάντας (71’ Σβαμπ), Φ. Σοάρες- Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (81’ Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας- Ολιβέιρα (λ.τ. 28’Τόμας)

Πηγή: fosonline.gr

Recent Comments