Αρχική » ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-0: Απόδραση από τη Νέα Φιλαδέλφεια
Αθλητικά

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-0: Απόδραση από τη Νέα Φιλαδέλφεια

Ολυμπιακός και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια και η μάχη της κορυφής συνεχίζεται με τους «κιτρινόμαυρους» να είναι μαζί με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός δεν διεκδικεί τον τίτλο, αλλά χρωστάει στον κόσμο του και στην ιστορία του να τιμήσει τη φανέλα του στα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος. Οι Πειραιώτες πήραν το 0-0 στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ σε ένα ματς που έδωσαν σκληρή μάχη και θα μπορούσαν να έχουν φύγει ακόμα και με το “διπλό” αν ήταν πιο εύστοχος ο Μπιέλ στη μεγάλη ευκαιρία του δεύτερο ημιχρόνου. Για την ομάδα του Πειραιά το ματς είχε τη σημασία του, αφού θέλει τους βαθμούς για την 3η θέση της κατάταξης.

Εκπλήξεις είχε η ενδεκάδα που επέλεξε ο Ζοσέ Ανιγκό για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, αφού ξεκίνησε με τον Σαμασέκου στα χαφ δίπλα στον Εμβιλά και τον Χουάνγκ να παίζει μερικά μέτρα πιο μπροστά. Στην επίθεση έπαιξε με Φορτούνη, Μπιέλ και Μπακαμπού, δηλαδή χωρίς να έχει καθαρό εξτρέμ. Από την άλλη πλευρά ο Αλμέιδα κράτησε έξω τον Πινέδα που ήταν ταλαιπωρημένος από την ίωση και έπαιξε στα χαφ με Γιόνσον, Σιμάνσκι, ενώ Γκατσίνοβιτς και Τσούμπερ ήταν στα πλάγια με τον Τσούμπερ να κινείται πιο κοντά στον Λιβάι.

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν αναγνωριστικά και με τις δύο ομάδες να είναι πολύ προσεκτικές στις κινήσεις τους. Από το 10′ και μετά η ΑΕΚ ήταν αυτή που πήρε την μπάλα στα πόδια της και έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα. Ο Ολυμπιακός επικεντρώθηκε πολύ στο ανασταλτικό κομμάτι έχοντας κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Τζολάκη και με τους Σαμασέκου, Εμβιλά να… σκουπίζουν τα πάντα μπροστά από τους στόπερ.Αν και η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του ματς ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο 21′ όταν βρήκε ανοιχτό γήπεδο, ο Μπιέλ τροφοδότησε τον Μπακαμπού και ο Αθανασιάδης εντυπωσιακά κράτησε το μηδέν. Στο 22′ «απάντησε» η ΑΕΚ με τον Λιβάι να κάνει ένα σουτ που δεν ανησύχησε τον Τζολάκη. Το σκηνικό της αναμέτρησης δεν άλλαξε στη συνέχεια με την ΑΕΚ να έχει τη μπάλα στα πόδια της και ο Ολυμπιακός να προσέχει την άμυνα του, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να κάνει τη ζημιά στην κόντρα. Οι «κιτρινόμαυροι» επιχείρησαν από ένα σημείο και μετά να βάλουν τη μπάλα στην περιοχή του Ολυμπιακού με βαθιές μπαλιές κάτι που σε ορισμένες περιπτώσεις το κατάφεραν, αλλά χωρίς να γίνει η μεγάλη ευκαιρία. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0 να μην αλλάζει.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Ντόη αντί του Μπα που είχε πρόβλημα. Και στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ «σημάδεψαν» τον νεαρό αμυντικό ποντάροντας πως θα χρειάζεται χρόνο για να μπει στο ματς. Η ΑΕΚ μετέφερε το παιχνίδι της στην αριστερή της πλευρά και προσπάθησε να χτυπήσει πάνω στον Ροντινέι με τον Χατζισαφί να παίρνει πολλές προσπάθειες από την πλευρά του. Ο Ολυμπιακός, όμως, ήταν και πάλι αυτός που έφτασε κοντά στο γκολ στο 57′ με τον Σαμασέκου αρχικά και τον Μπιέλ στη συνέχεια να μην μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 58′ η ΑΕΚ «απάντησε» με τον Γκατσίνοβιτς, αλλά ο Τζολάκης μπλόκαρε.

Από το 60′ και μετά η ΑΕΚ πήρε περισσότερα μέτρα στο γήπεδο με τον Ολυμπιακό να αμύνεται αρκετά καλά και τον Σαμασέκου να δικαιώνει τον Ανιγκό που τον έριξε στη μάχη. Οι Πειραιώτες περίμεναν την ευκαιρία τους για να βγουν στην κόντρα και στο 69′ βρήκαν γκολ με τον Μπακαμπού, αλλά σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Όσο άδειαζε η κλεψύδρα η ΑΕΚ πίεζε όλο και πιο επίμονα για να βρει το γκολ. Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά με τους Πειραιώτες να δίνουν σκληρή μάχη για να κρατηθούν όρθιοι στη Νέα Φιλαδέλφεια, αφού γνώριζαν πως και ο ΠΑΟΚ είχε πάρει βαθμό στη Λεωφόρο. Η ΑΕΚ από ένα σημείο και μετά “φορτώθηκε” και με άγχος με αποτέλεσμα οι παίκτες της να πάρουν βιαστικές αποφάσεις κι έτσι το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Μικρογραφία

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-0

Γήπεδο: Opap Arena

Διαιτητής: Μπριζάρ (Γαλλία)

Σκόρερ: –

Κίτρινες: 73′ Ροντινέι

Συνθέσεις

ΑΕΚ: Αθανασιάδης – Μοχαμάντι (81′ Φερνάντες), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί – Γιόνσον (60′ Πινέδα), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (81′ Ελίασον), Άμραμπατ (90+3 Ζίνι)- Τσούμπερ (60′ Μάνταλος), Λιβάι

Ολυμπιακός: Τζολάκης – Ροντινέι, Σωκράτης, Μπα (46′ Ντόη), Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, Χουάνγκ (89′ Βρουσάι), Σαμασέκου (76′ Κασάμι)- Φορτούνης, Μπιέλ (64′ Μασούρας), Μπακαμπού (76′ Ελ Αραμπί).

Πηγή: fosonline.gr

Recent Comments